Timisorenii au participat fara restrictii la Slujba de Inviere de la Catedrala Mitropolitana

Timisorenii au participat fara restrictii la Slujba de Inviere de la Catedrala Mitropolitana

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

În acest an, timişorenii au avut libertatea de a participa la Slujba de Înviere, fără restricții impuse de pandemia Covid-19, de aceea au participat în număr mare la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, arhiepiscop şi mitropolitul al Banatului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Potrivit rânduielii liturgice, slujba a debutat cu invitația de a lua lumină, continuând, apoi, cu tradiţionala procesiune de înconjurare a sfântului locaş. De pe esplanada catedralei, Mitropolitul Banatului a adresat un cuvânt de învăţătură credincioşilor prezenţi, referitor la lumina dumnezeiască necreată ce s-a arătat la mormântul lui Hristos și care a luminat întreaga făptură restaurată.

Veniți de luați lumină!… Veniți de luați lumină și cu ea să călătoriți în această lume până la porțile cerului! Hristos ne-a dat lumina să aprindem cu ea candela vieții noastre, însă, de nu vom pune în această candelă credință, iubire și lacrimile pocăinței, aceasta se va stinge. Să nu fie! Nu fugiți de lumina lui Hristos, ea dă putere celor care cred în Învierea Lui“, a fost îndemnul pastoral al ÎPS Ioan.

Şi în acest an, prin purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, mai multe eparhii din ţară s-au împărtăşit de Lumina Sfântă adusă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de către o delegaţie a Patriarhiei Române.

“Iată încă un motiv de bucurie la acest Praznic Dumnezeiesc al Învierii Domnului: și noi vom învia și să ne fie spre bucuria veșnică. După Înviere, Hristos i-a întâmpinat de mai multe ori pe Sfinții Săi Apostoli și Ucenici cu aceste cuvinte: „Pace vouă!” (Ioan 20, 19).

Doamne, Iisuse Hristoase, la acest Praznic al Învierii Tale, așteptăm să ne întâmpini și pe noi păcătoșii cu aceste cuvinte sfinte: „Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă” (Ioan 14, 27), dându-ne pacea Ta adevărată nouă și tuturor celor ce credem în Sfânta Ta Înviere! Iubiților, rămâneți în pacea, în dragostea și în dreptatea lui Hristos Cel Înviat! Hristos a înviat!”, este mesajul ÎPS Ioan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *