Timișoreanul Ovidiu Tender a intat la pușcărie. A fost condamnat definitiv în dosarul RAFO – CAROM

Timișoreanul Ovidiu Tender a intat la pușcărie. A fost condamnat definitiv în dosarul RAFO – CAROM

Cu o zi înainte ca faptele din dosarul RAFO de care e acuzat să se prescrie, Ovidiu Tender a aflat, luni, sentinţa definitivă. El a fost condamnat, în această după-amiază la aproape 12 ani de închisoare, cu executare. Tender a fost escoratat de polițiști, de la vila sa, la Penitenciarul Timișoara, unde a fost încarcerat și unde va petrece primele 21 de zile în carantină

În dosarul deschis în anul 2006, Tender e acuzat că împruenă cu Marian Iancu, fostul patron al Poli Timișoara, ar fi preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti, societate pe care ar fi prejudiciat-o cu 44 de milioane de euro. ”Se poate constata că avem de-a face cu un grup infracţional bine definit, în care fiecare persoană are un rol structurat şi determinat, urmărind îndeplinirea unor activităţi punctual stabilite de către iniţiatorii grupului, inculpaţii Iancu Marian și Tender Ovidiu Lucian”, au notat anchetatorii, în rechizitoriu.

Tender a fost condamnat, anul trecut în primă instanţă, la 11 ani şi patru luni de închisoare. Marian Iancu este și el condamnat definitiv la 13 ani şi opt luni de detenție. Conform sentinței, de la cei găsiți vinovați trebuie recuperate și prejudiciul.

Decizia anunţată luni de completul de judecători de la Curtea de Apel Bucureşti este definitivă.

Ovidiu Tender urmează să fie încarcerat, după ce instanţa trimite Poliţiei mandatul de executare a pedepsei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *