“Timișoara verde”, o nouă campanie lansată de primarul Robu

“Timișoara verde”, o nouă campanie lansată de primarul Robu

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Primarul Nicolae Robu a anunțat, miercuri, 14 august, pe pagina sa de Facebook, că lansează o nouă campanie, care se va intitula “Timișoara verde”.

Pentru început, edilul-șef vorbește despre faptul că municipalitatea a reabilitat și modernizat până acum patru mari parcuri ale orașului nostru: Parcul Justiției, Parcul Alpinet, Parcul Central și Parcul Pădurice, precum și o serie de părculețe cu locuri de joacă în diverse cartiere. De asemenea, în perioada următoare vor fi reabilitate și Parcul Civic, Parcul Copiilor, Parcul Botanic și Parcul Piața Crucii.

Dar, noi avem datoria să creștem suprafața verde a orașului, să creăm noi parcuri, respectiv complexuri de agrement, cu facilități pentru diverse sporturi. Acest lucru se va întâmpla sub deviza Timișoara Verde, asociată unui program al administrației publice locale ce vizează amenajarea de parcuri pe cvasitotalitatea terenurilor municipalității, dar și pe terenuri ce vor face obiectul unor exproprieri. Un nou mare parc, de fapt o nouă pădure, cu lac și o colină sunt deja prevăzute în noul plan urbanistic general și va fi realizat / realizată începând din 2020“, a detaliat primarul Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a enumerat și zece obiective “aflate la iminența” implementării. Și anume, Complex Cartier Calea Lipovei (cu extindere spațiu verde prin expropriere), Complex Cartier Calea Buziașului, Complex Cartier Calea Șagului, Parc Strada Lacului, Parc Strada Kiriac (cu extindere spațiu verde prin expropriere), Parcul Civic, Parcul Copiilor, Parcul Piața Crucii, Parcul Botanic și Parcul de Skating.

Totodată, Nicolae Robu a adăugat că reprezentanții primăriei vor continua plantarea de copaci și pe aliniamente, pe străzile orașului, peste tot unde există posibilități.