Timișoara va avea trotuare albe sau bej. Primul va fi pe bulevardul Cetății

Timișoara va avea trotuare albe sau bej. Primul va fi pe bulevardul Cetății

S-a comentat mult pe tema trotuarelor tip șotron, dar acum trecem la cele albe sau bej. Primul va fi pe bulevardul Cetății și asta din cauza încălzirii globale, spune Dominic Fritz. Vor trece 30 de luni până vom vedea care este “culoarea” aleasă.

Dominic Fritz a anunțat marți, 29 iunie, că s-a deschis șantierul de pe bulevardul Cetății. De fapt șantierul a fost deschis cu o zi înainte.  “Deschidem încă un șantier pentru transportul în comun în Timișoara, aici pe Cetății colț cu Bogdăneștilor, unde au început deja lucrările și avansează. Aici avem un proiect mare de reabilitare de linii de tramvai, dar și de refacere a tramei stradale, o să avem trotuare foarte late, am mai schimbat proiectul, am mai lărgit trotuarele la minim doi metri, piste de biciclete în fiecare sens de 1,5 metri și bineînțeles bandă pe două benzi și spații verzi o să fie aici, alee de arbori și este un proiect la care lucrează firma Porr și au un termen de execuție de 30 de luni, deci cam în toamna lui 2023 sperăm să finalizăm aceste lucrări. Proiectul are o valoare de peste 70 de milioane de lei, momentan este finanțat integral din bugetul local, dar este eligibil pentru fonduri europene, este deja pe lista de rezervă pentru POR pentru ciclul de finanțare trecută și în momentul în care se deschide o nouă linie de finanțare atunci vom depune și acest proiect“, a spus Dominic Fritz.

Fritz a declarat marți, 29 iunie, că pe bulevardul Cetății se va încerca un trotuar alb sau bej. “Pe Cetății o să avem zece stații noi de transport în comun, pe Bogdăneștilor o să avem șapte stații noi. Pe ambele bulevarde vrem ca infrastructura pentru pietoni și bicicliști să fie modernă. Chiar am avut o discuție să încercăm aici să avem pentru prima oară să avem asfalt sau un trotuar alb sau bej. Simțim acum ce înseamnă încălzirea globală, trebuie să dezvoltăm și noi strategii, să reducem încălzirea în Timișoara și bineînțeles culoare suprafețelor este foarte importantă. Există mai multe soluții tehnice, dacă avem asfalt colorat, e foarte scump, există și alte variante și de aceea momentan discutăm cu firma care ar fi varianta cea mai bună“, a mai spus Fritz.

Pentru realizarea lucrărilor, circulația pe bulevardul Cetății pe sensul de mers Calea Bogdăneştilor – str. Gheorghe Lazăr, va fi închisă pentru trei luni. Totodată, a fost suspendat transportul cu tramvaiul pe bd. Cetăţii şi pe străzile afectate de lucrări (str. Coriolan Brediceanu, Calea Bogdăneştilor). S-a impus devierea tramvaielor pe alte rute  și introducerea de autobuze

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *