Timișoara și Aradul au bătut palma pentru realizarea unei metropole. Cât de importantă este

Timișoara și Aradul au bătut palma pentru realizarea unei metropole. Cât de importantă este

- in Actualitate, Locale, Slider, Stiri
0

În capitala Banatului a avut loc, astăzi, un moment istoric. Asta pentru că Timișoara și Aradul au bătut palma pentru realizarea unei zone metropolitane comune. Astfel, la Universitatea de Vest din Timișoara, primarii Nicolae Robu și Gheorghe Falcă au semnat rezoluția conform căreia cele două administrații se angajează să creeze un pol major de dezvoltare la nivel european. De asemenea, dezvoltarea acestei zone metropolitane are drept scop și atingerea unei populații de un milion de locuitori și creșterea vieții acestora.

“În această parte de Europă nu există o metropolă la dimensiunea de circa un milion de locuitori, se simte un gol în triunghiul București-Belgrad-Budapesta. Noi considerăm că, dincolo de dezvoltarea frumoasă pe care au cunoscut-o Timișoara și Arad în acești ani, e timpul să gândim armonizat, la o dezvoltare integrată. Consider că trebuie să generăm un masterplan pentru dezvoltarea acestui areal, să stabilim ce vrem să dezvoltăm în această zonă”, a declarat Nicolae Robu.

Gheorghe Falcă, primarul Aradului, spune că ar fi nevoie și de sprijinul Guvernului pentru realizarea metropolei în vestul țării, dar și de bani de la Uniunea Europeană pentru materializarea proiectelor comune. “Bancă Mondială a generat în România două mari proiecte: Delta Dunării, care este un proiect finanțat cu 1,5 miliarde de euro, iar dacă noi am fi avut forță politică față de Guvernul Ponta-Dragnea să impunem și cel de-al doilea proiect al Băncii Mondiale, acest ITI Arad-Timișoara, am fi avut pentru zona aceasta 100 milioane de euro. De aceea e nevoie de sprijin politic din toate părțile, pentru a nu rata acest proiect. Gândiți-vă că în acel ITI se făcea referire la centura care este așteptată de mult de Timișoara, dar care a fost refuzată de două ori”, a declarat primarul Aradului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *