Timișoara se mișcă: 3.000 de persoane au alergat în scop caritabil pentru susținerea unor proiecte pentru comunitate

Timișoara se mișcă: 3.000 de persoane au alergat în scop caritabil pentru susținerea unor proiecte pentru comunitate

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Timișoara s-a mișcat și în acest an, în cadrul celui mai mare eveniment de alergare din oraș. Peste 3.000 de persoane din vestul țării au dorit să alerge și să facă o faptă bună și s-au înscris la Timotion, eveniment organizat astăzi în capitala Banatului. Banii donați, aproximativ 175.000 lei, au ajuns la 21 de ONG-uri care doresc să ajute comunitatea prin inițierea sau continuarea unor proiecte sociale.

Startul în primele trei curse s-a dat, în jurul orei 09.00, din Piața Libertății, acestea fiind dedicate persoanelor antrenate, care au alergat șase, zece sau 21 de kilometri. De la ora 10.30, au alergat pe străzile orașului, între unu șidoi kilometri, în cadrul a trei curse populare, și timișoreni mai puțin antrenați. Este vorba de o cursă de doi kilometri, pentru cei care nu au mai alergat, cursa pentru părinți cu copii în cărucior sau în baby wrap, de un kilometru, și cursa Rotary “distracție pe roți”, pentru cei care au dorit să arate că în Timișoara sunt doritori de mișcare pe role sau în fotoliu rulant.

„Ne așteptăm ca ediția de anul acesta să reunească peste 3.000 de persoane, de toate vârstele. Este extraordinar cât de mult a crescut Timotion, având acum o dimensiune triplă față de prima ediție și cu mult peste ceea ce noi ca organizatori ne-am imaginat. Este în primul rând meritul participanților care an de an decid să ni se alăture atât în dorința de a promova în rândul comunității și al copiilor un stil de viață sănătos, cât și de a sprijini cu fonduri realizarea unor proiecte care au beneficiari tot în comunitatea noastră”, a afirmat Simona Țurcanu, unul dintre coordonatorii evenimentului de alergare în scop caritabil.

Cei 3.000 de participanți la Timotion au donat aproximativ 175.000 lei, bani care au ajuns la cele 21 de ONG-uri înscrise.

Pe perioada desfășurării Timotion, între orele 06.30 – 14.30, traficul rutier a fost restricționat sau temporar închis pe următoarele rute: Piața Libertății – strada Lucian Blaga – Piața Huniade – strada 20 Decembrie 1989- Podul Mihai Viteazul -bd.Vasile Pârvan- Pasajul Michelangelo-bd. Corneliu Coposu -sens giratoriu Pestalozzi/Nistrului -strada J. H. Pestalozzi- Parcul Regina Maria- strada I.L. Caragiale – strada Episcop Bonnaz – Bulevardul 3 August 1919 – Podul Decebal – Splaiul Nistrului(malul stâng al Begăi) – Splaiul Tudor Vladimirescu (malul stâng al Begăi) – Podul Dragalina – Splaiul Tudor Vladimirescu (malul drept al Begăi) – Podul Decebal – strada George Enescu – Parcul Justiției – bd. Regele Ferdinand – Piața Victoriei – strada Alba Iulia – strada Victor Vlad Delamarina – strada Sf. Ioan – bd. Republicii – Piaţa Regina Maria (Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Luis Țurcanu”).

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *