Timisoara, recomandata de jurnalistii de la The Independent pentru un city break in acest an

Timisoara, recomandata de jurnalistii de la The Independent pentru un city break in acest an

- in Locale, Slider, Social, Stiri, Turism
0

Timișoara a fost inclusă de către cotidianul britanic The Independent într-un top al celor mai bune orașe secundare de vizitat în Europa în anul 2021.

Timișoara este o altă Capitală Europeană a Culturii, de data aceasta pentru 2023 (trebuia să dețină titlul anul acesta, dar mandatul său a fost amânat din cauza pandemiei). Este posibil să nu fi auzit de cel mai mare oraș din vestul României înainte – dar asta îi dă mai mult farmec. Amplasată pe malul nordic al râului Bega, Timișoara este uneori numită „Mica Vienă” datorită arhitecturii sale secesioniste, a istoriei bogate și a amestecului de culturi care și-au pus amprenta. Romanii, tătarii, turcii, austriecii și nemții pot fi regăsiți în stilul orașului. Găzduiește deja spectacole muzicale și teatrale pe tot parcursul anului, dar oferta culturală va crește, fără îndoială, în următorii câțiva ani, în pregătirea pentru perioada sa de Capitală a Culturii”, scriu jurnaliștii de la The Independent.

În acest top au mai fost incluse, alături de Timișoara, orașele Jerez de la Frontera (Spania), Rijeka (Croația), Wroclaw (Polonia), Sete (Franța), Lahti (Finlanda), Cork (Irlanda), Dusseldorf (Germania) și Braga (Portugalia).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *