Timișoara împânzită de polițiști pentru depistare celor care nu respectă restricțiile de circulație

Timișoara împânzită de polițiști pentru depistare celor care nu respectă restricțiile de circulație

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Luni seară au intrat în vigoare restricțiile de circulație a persoane impuse de ordonanța militară. De la ora 22 Timișoara a fost împânzită de polițiști și jandarmi care au verificat dacă oamenii respectă sau nu regulile impuse.

Astfel, în intervalul orar 22:00 – 06:00, este permisă ieșirea în afara locuinței, doar pentru lucruri urgente, privind starea de sănătate, sau activitatea profesională. Polițiștii au verificat dacă oamenii au asupra loc, fie o adeverinţă de la angajator, fie o declaraţie pe proprie răspundere, completată cu datele personale de identificare, precum locul şi motivul deplasării.

Conform Ordonanței militare este permisă circulația în afara locuinței în intervalul 22.00 – 06.00 în anumite condiții. Astfel că, polițiștii vor verifica dacă oamenii au adeverință sau declarație pe propria răspundere.

Art. 5. – (1) În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
(4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.
(5) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.