Timişoara Gospel Project caută persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 99 de ani şi două week-end-uri

Timişoara Gospel Project caută persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 99 de ani şi două week-end-uri

- in Locale, Social, Stiri
0

Încep înscrierile pentru Timişoara Gospel Project. Astfel, între 11 şi 31 mai se pot înregistra pe site-ul www.asociatia-tgp.ro toţi timişorenii (şi nu numai) cărora le place să cânte, au vârsta între 15 şi 99 de ani şi două week-end-uri  plus serile săptămânii dintre ele libere.

Nu se percepe taxă de participare, nu se fac selecţii sau audiţii şi nu se cere experienţă muzicală. Singura condiţie de participare este prezenţa la toate repetiţiile.

Asociaţia Culturală TGP organizează în perioada 12-21 iunie cea de-a XI-a ediţie Timişoara Gospel Project, care se va încheia cu două concerte pe scena Filarmonicii „Banatul”, în 20 şi 21 iunie.

Timişoara Gospel Project, iniţiat în 2005 de dirijorul Dominic Samuel Fritz, este „o aventură muzicală pentru o cauză bună”. Un cor mare de amatori de toate vârstele, ocupaţiile, etniile şi confesiunile (sau fără apartenenţă religioasă), dar având în comun „muzica în sânge şi un strop de nebunie”, acompaniaţi de un band rock cu muzicieni profesionişti, reuniţi pentru un concert caritabil. Din 2007 concertele cu intrare liberă sunt şi cu donaţii libere în beneficiul Hospice-ului Casa Milostivirii Divine (www.hospice-timisoara.org), singurul centru de îngrijire paliativă de acest gen din vestul ţării, unde pacienţii în faza terminală a unei boli incurabile au parte de asistenţă medicală, psihologică şi spirituală.

„Timişoara Gospel Project înseamnă un maraton de repetiţii pentru un concert extraordinar, 10 zile de muncă, distracţie şi bucurie, bucuria unor amatori de a cânta pe o scenă împreună cu instrumentişti profesionişti, dar şi bucuria de a contribui la un proiect dedicat unei cauze bune”, a declarat Dominic Samuel Fritz. Dirijorul german, care este şi preşedintele Asociaţiei Culturale TGP, a fost distins în 2014 de către Primăria Municipiului Timişoara cu Diploma de Excelenţă pentru contribuţia la viaţa culturală a comunităţii prin cei 10 ani de Timişoara Gospel Project.

După grandioasa ediţie jubiliară de gospel simfonic alături de orchestra Filarmonicii “Banatul” de anul trecut, revenind la formula consacrată de cor acompaniat de un band rock, organizatorii îşi propun anul acesta să adune cel mai mare cor de amatori din istoria proiectului. Sunt aşteptaţi cât mai mulţi participanţi noi care au auzit de „fenomenul TGP” şi doresc să şi trăiască această experienţă ieşită din comun.

Partenerii şi partenerii media ai Timişoara Gospel Project, Ediţia a XI-a sunt Filarmonica „Banatul”, Forumul Democrat al Germanilor din Banat, S.C. Drumuri şi Poduri S.A., TVR Timişoara, Radio România Timişoara, Alt Radio Timişoara, Funkforum, Ziua de Vest, Timiş Online şi Banater Zeitung.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *