Timişoara Gospel Project caută 200 de persoane cu chef de cântat şi un strop de nebunie între 15 -99 ani

Timişoara Gospel Project caută 200 de persoane cu chef de cântat şi un strop de nebunie între 15 -99 ani

- in Locale, Social, Stiri
0
După o pauză de mai bine de un an, proiectul Gospel Fără Bariere al Asociaţiei Culturale TGP revine cu ediţia a IV-a, un road trip muzical care în 14 și 15 martie va reuni corişti amatori din Timişoara şi Lugoj şi se va finaliza cu câte un concert public în ambele oraşe, după un singur week-end de repetiţii.
Sâmbătă, 14 martie, participanții vor face repetiții la Timişoara, între orele 10-18 (cu pauză de masă), iar la ora 19 la Biserica romano-catolică din Piaţa Bălcescu vor da un prim concert public cu intrare liberă, dedicat oamenilor fără adăpost, invitaţii de onoare ai evenimentului. Duminică, 15 martie, la ora 18 coriştii vor susține încă un concert public cu intrare liberă la Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj, unde o parte din repertoriu îl vor interpreta împreună cu un grup de elevi ai Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca” şi de beneficiari ai Complexului de Servicii Pentru Persoane Vârstnice „Sf. Nicolae” din Lugoj. Aceştia din urmă, copiii şi vârstnicii se vor alătura celorlalţi participanţi doar duminică pentru o repetiţie comună cu câteva ore înainte de spectacol. Corul va fi acompaniat de trei muzicieni timişoreni apreciaţi, pianistul Marcelle Poaty-Souami, trompetistul Petre Ionuţescu şi percuţionistul Sergiu Cătană.
Transportul dus-întors al participanţilor lugojeni la Timişoara sâmbătă şi respectiv al timişorenilor duminică la Lugoj va fi asigurat cu autocare de către organizatori.
Pot participa toti iubitorii de gospel (şi nu numai), indiferent de ocupaţie sau vârstă şi dacă au sau nu experienţă muzicală, iar organizatorii se aşteaptă la un număr record de corişti, 150-200 de persoane din cele două oraşe. „Proiectul se adresează oricărui lugojean sau timişorean care are un week-end liber, chef de cântat plus un strop de nebunie şi vârsta între 15 şi 99 de ani. Îi provocăm pe cei care cântă sub duş, să îndrăznească şi pe scenă, iar eu le garantez că aventura asta muzicală cu un cor mare de gospel care se formează şi există într-un singur week-end, este o experienţă atât de specială şi de antrenantă, încât vor tânji să o repete”, a declarat dirijorul german Dominic Samuel Fritz, preşedintele Asociaţiei Culturale TGP. Participarea este liberă, nu se fac audiţii şi selecţii, singura condiţie fiind prezenţa la întregul program şi înscrierea începând din 16 februarie până în data de 1 martie pe site-ul www.asociatia-tgp.ro, unde cei interesaţi pot găsi mai multe informaţii.
Gospel Fără Bariere, o „întâlnire muzicală dincolo de limite”, care aduce împreună oameni din categorii sociale diferite, este un proiect cultural care urmăreşte să dizolve bariere sociale, să promoveze respectul dintre oameni şi să schimbe mentalităţi.
Asociaţia Culturală TGP s-a constituit cu scopul de a promova valori spirituale şi sociale prin artă, prin organizarea unor proiecte culturale accesibile oricui. Acronimul TGP din numele asociaţiei trimite la deviza sa  „Talent, Generozitate, Pasiune”, dar şi la mai cunoscutul Timişoara Gospel Project.
G. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *