Timișoara găzduiește două competiții de scrimă pentru copii. Intrarea este liberă

Timișoara găzduiește două competiții de scrimă pentru copii. Intrarea este liberă

- in Actualitate, Locale, Sport, Stiri
0

Timișoara găzduiește, în weekend, două competiții de scrimă în cadrul cărora vor participa copii cu vârste între 7 și 14 ani. Evenimentele vor avea loc la Sala Olimpia, sâmbătă și duminică, iar intrarea este liberă.

Primul concurs este Cupa Floreta ediția a VII-a, iar cel de-al doilea, Etapa de cupă Europeană U14 Floreta, cu participarea a peste 300 de sportivi din România, Republica Moldova, Croația, Letonia, Lituania, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria și Turcia. Semifinalele și finalele categoriilor de vârstă vor avea loc în ambele zile, de la ora 16.30.

Scrima este un sport special și are multe avantaje care contribuie la dezvoltarea fizică și psihică armonioasă a copiilor, iar copiii învață să lucreze în echipă, își dezvoltă mecanismele gândirii, nivelul de concentrare, dar și calitățile motrice. Fiecare dintre probele scrimei – spadă, floretă sau sabie – are particularități și regulament propriu, copiii având șansa de a fi creativi pe planșa de scrimă și de a face strategii. Nu în ultimul rând, au șansa de a face parte într-o familie frumoasă, familia de scrimeri, alături de ceilalți sportivi”, explică Asociația Club Sportiv Floreta Timișoara, organizatorul competițiilor.

Asociația Club Sportiv Floreta Timișoara s-a înființat la începutul anului 2015, fiind singurul club de scrimă din Timișoara destinat copiilor și adulților. Clubul de scrimă a fost înființat de doi campioni ai României la scrimă – Iulian Teacă și Moisuc Teofil. În prezent, cursurile sunt frecventate de aproximativ 150 de copii de vârste diferite.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *