Timișoara este singurul oraș din România cu ghișeu unic pentru reabilitare energetică

Timișoara este singurul oraș din România cu ghișeu unic pentru reabilitare energetică

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

În cadrul Primăriei Timișoara a fost realizat un ghișeu unic în România. Acesta este dedicat serviciilor de renovare a locuințelor, fiind pus în practică în cadrul unui proiect intitulat „PadovaFIT Expanded” – „ExpandingPadovaFIT! Home Solutions”. Acest proiect va fi prezentat ca exemplu de bună practică și la evenimentul național „Creșterea eficienței energetice prin soluții financiare sustenabile”, care va avea loc la București, în data de 4 aprilie.

Prin implementarea proiectului, Timișoara a devenit singurul oraș din România care a dezvoltat un ghișeu unic (One-Stop-Shop – OSS) dedicat serviciilor de renovare a locuințelor. Acest ghișeu unic oferă informații, îndrumare și consiliere celor interesați de renovarea locuințelor și de îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale. De asemenea, acționează ca un hub informațional, conectând diversele categorii socio-profesionale implicate în procesul de renovare și reabilitare energetică: proprietari, finanțatori, furnizori de servicii, constructori, instituții publice etc”, a transmis Primăria Timișoara.

Ghișeul unic poate fi accesat pe site-ul Primăriei Timișoara, unde sunt oferite informații cu privire la toate etapele care trebuie parcurse în cadrul procesului de reabilitare energetică.

De asemenea, conceptul OSS a fost integrat și ca parte a aparatului administrației publice locale, fiind gândit ca o componentă a Serviciului Informare și Consiliere Cetățeni – Direcția Relații Comunitare. Astfel, unul din ghișeele care funcționează la camera 12 îndeplinește și atribuții de informare și consiliere pe această tematică”, a detaliat instituția.

Până în prezent, ghișeul virtual a înregistrat aproape 1.500 de vizitatori unici, dintr-un total de peste 2.200 de accesări.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *