Timișoara din nou umilită la dozele de vaccin primite, deși suntem în carantină

Timișoara din nou umilită la dozele de vaccin primite, deși suntem în carantină

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

O nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech ajunge astăzi în România. Mai exact în țară vor veni 224.640 de doze. La Timișoara, deși localitatea este în carantină vin din nou printre cele mai puține doze de vaccin. Cu doar 25.740 de doze de vaccin primite Centrul Regional de Depozitare Timișoara este penultimul în țară după Craiova. Autoritățile au tot promis mai multe vaccinuri, Fritz a făcut chiar și o scrisoare deschisă către ministrul USR al Sănătății, dar am rămas din nou la coadă.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:
– Centrul Național de Stocare București: 63.180 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Brașov: 26.910 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 29.250 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Constanța: 25.740 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 25.740 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *