Timișoara s-a aflat, din nou, pe harta sportului mondial, la sfârșitul săptămânii trecute. Peste 170 de floretiști s-au întrecut în Sala „Constantin Jude”, în cadrul celor două turnee satelit de Campionat Mondială. Iar vineri, CSU Politehnica Timișoara a câștigat medalia de argint la Cupa României, pe echipe, la floretă masculin. Au fost performanțe obținute și pe plan mondial de sportivii de la CSU Poli.
CSU Politehnica Timișoara a câștigat medalia de argint la floretă masculin, pe echipe, în cadrul Cupei României, competiție care s-a desfășurat joi și vineri pe malurile Begăi. La Baza sportivă nr. 2 a Universității Politehnica Timișoara, CSU Poli a trecut în semifinalele competiției de Rapid București cu scorul de 45-37. În finală, sportivii „alb-violeți” au fost învinși de CSA Steaua București cu scorul de 34-45. Benjamin Bodo, Nikitas Gherman și Eugen Vadaniuc sunt cei care au evoluat pentru CSU Politehnica Timișoara.
Festivalul floretei a continuat sâmbătă și duminică în Sala „Constantin Jude” din Timișoara. Nu mai puțin de 178 de sportivi veniți din 34 de țări s-au întrecut în cadrul turneelor satelit de Cupă Mondială care au avut loc în premieră la Timișoara. Iar memorialul „Romei Lelegrini” a fost câștigat de sârbul Veljko Cuk, un floretist care este legitimate la CSA Steaua București. În finală, acesta l-a învins pe Carlos Llavador cu scorul de 15-11. Pe poziția a treia s-au clasat Petar Files de la CS Rapid București și David Sosnov, reprezentant al Marii Britanii.
Au fost nu mai puțin de 96 de sportive la sfartul competiției, idntre care 19 au fost reprezentanți ai României. Benjamin Bodo de la CSU Politehnica Timișoara a ajuns până în turul al treilea, unde a fost eliminat.
Memorialul „Tudor Petruș” la floretă feminin, turneu satelit al Cupei Mondiale, a fost câștigat de Zander Rhoades din Statele Unite ale Americii. A învins-o în finală pe Carlotta Ferrari din Italia.
În același sfârșit de săptămână, la Varșovia, timișoreanul Felix Dogariu, de la CSU Politehnica Timișoara, a avut cel mai lung traseu dintre floretiștii români. În circuitul european destinat cadeților, acesta a ajuns pe locul al 11-lea. Iar Mihnea Robănesu, tot de la CSU Politehnica Timișoara, a terminat pe locul 49.
„Încununăm un sfârșit de săptămână în care Timișoara a demonstrat că poate să existe pe harta mondială a sportului. Prin organizarea celor două turnee satelit de Cupă Mondială la floretă, am fost în compania unor orașe de talie, precum Amsterdam, Barcelona sau Geneva. Iar Timișoara a arătat că are sportivi care au capacitatea de a performa nu doar pe plan național, dar și în afara granițelor, prin performanțele pe care le-au obținut. Le mulțumesc tuturor celor care au susținut acest proiect pe care noi, CSU Politehnica Timișoara, l-am organizat pentru prima dată în istorie pe malurile Begăi. Avem o tradiție de peste 100 de ani pe care trebuie să o respectăm în numele orașului și a ceea ce reprezentăm: să creștem sportivi, să formăm caractere și să lăsăm în urma noastră lucruri care fac diferența”, a transmis Adrian Tal, președintele CSU Politehnica Timișoara.