Timișoara, din nou, fără apă caldă. S-a tăiat gazul la Colterm. Robu – ignorat de E.On

Timișoara, din nou, fără apă caldă. S-a tăiat gazul la Colterm. Robu – ignorat de E.On

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Conform Dispeceratului Colterm joi, 13 septembrie, societatea de termoficare timișoreană a rămas fără gaz. Termocentralele au fost oprite. Este pentru a doua oară când Colterm rămâne fără gaz, prin urmare, și apartamentele timișorenilor fără apă caldă.  Datoria Colterm către furnizorul de gaze a ajuns  la peste 2 milioane de lei. Timișorenii sunt cei care vor fi în pierdere și mai mare.

În total, peste 60.000 de abonați Colterm din Timișoara vor rămâne fără apă caldă la robinete începând din această seară, după ce E.On a sistat furnizarea gazelor naturale. Primarul Nicolae Robu a spus joi seară că a încercat să ia legătura cu directorul general al E.On, dar în zadar. A reușit doar să facă un schimb de mesaje, fără a primi un răspuns exact cu privire la momentul în care va fi furnizat gazul natural din nou către Colterm

Potrivit primarului Timișoarei, s-ar fi ajuns în această situație pentru că conturile Colterm au fost blocate până astăzi.

Aștept răspunsul de la E.On. Sunt convins că problema se va rezolva, pentru că le-am explicat celor de la E.On ce s-a întâmplat. Întrucât Colterm avea conturile blocate, n-a putut să primească cei 3,2 milioane de lei, pe care noi i-am pus deoparte pentru Colterm să-i dea mai departe la Termoficarea Oradea, pentru certificate verzi, iar în urma acestei plăți, s-ar fi deblocat o sumă de șase milioane de lei, bani din care Colterm plătea și la E.On. Și am stat astfel într-un blocaj, cei de la E.On sunt foarte fermi, dacă nu-și primesc banii la timp, ei imediat închid robinetul”, a spus primarul Nicolae Robu.