Timişoara devine capitala vinului timp de cinci zile

Timişoara devine capitala vinului timp de cinci zile

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Miercuri, 20 aprilie, se demarează a XIII a ediţie a Salonului de vinuri Vinvest 2016, cu Concursul Naţional de Vinuri, la CRAFT. Astfel, pentru cinci zile, Timişoara devine capitala vinului românesc.

Pentru ediţia din 2016 vor participa peste 30 de producători de vin, care vor  prezentara pentru degustare 300 de vinuri. “Este cultura vinului, este un eveniment creat cu pasiune, cu dragoste, spunem că am dat vin cu linguriţa, fiindcă ştiam că aici este patria berii, la Timişoara, existând o fabrică veche de peste trei sute de ani. Este o muncă imensă şi la concurs şi la salon, dar am reuşit. Pentru cinci zile, Timişoara devine capitala vinului, fiindcă două zile ţine concursul de vinuri şi băuturi alcoolice, iar două zile ţine salonul propriu-zis. Aş vrea să nu se oprească aici acest eveniment, ci să continue la nesfârşit, dar avem nevoie de ajutor”, a declarat Lucia Pârvu, coordonatoarea evenimentului.

„Ne mândrim că Timişoara devine capitala vinului din România şi că Centrul Regional de Afaceri devine locul de întâlnire pentru producătorii de vinuri. Din punct de vedere financiar în toate aceste ediţii, Lucia Pârvu a tras greu, e a fost cu efortul, iar noi am fost alături de ea cu logistica şi cu suportul”, a subliniat Florica Chiriţă, directorul CCIA Timisoara. VINVEST – Timișoara, capitala vinului, susține Timișoara 2021!

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *