Timișoara, cel mai bun oraș pentru afaceri din România, din nou. Care sunt cele mai puternice companii

Timișoara, cel mai bun oraș pentru afaceri din România, din nou. Care sunt cele mai puternice companii

- in Actualitate, Business, Locale, Slider, Stiri
0

Motive de mândrie! Timișoara este cel mai bun oraș pentru afaceri din țara noastră, pentru a doua oară consecutiv și a treia dată în istorie, în clasamentul celor mai bune 40 de orașe pentru afaceri întocmit de Forbes România. Producția de componente auto, dar și industria IT reprezintă principalele domenii economice. Cu toate acestea, domeniile din Top 3 cele mai puternice firme din județul Timiș sunt diferite.

Astfel, pe primul loc al acestui clasament se află Enel Distribuție Banat S.A, urmată de Colterm, regia de termoficare a orașului, și Aquatim, operatorul regional al serviciilor publice de apă și canalizare. Prin urmare, în capitala Banatului, cele mai puternice firme sunt de utilități: curent, termoficare și apă.

De notat este că printre cele zece companii puternice din Timiș nu se află decât un singur producător de componente auto și nicio companie de IT. În ceea ce privește domeniul IT, acesta a cunoscut o dezvoltare fulminantă în ultimii ani. Un alt domeniu care a înregistrat o creștere anul trecut în Timișoara, cel puțin la nivelul anunțurilor făcute de companii, este cel al construcțiilor și imobiliarelor, o arie de activitate care s-a remarcat, până anul trecut, în special prin segmentele rezidențial și office.

Iată topul celor mai valoroase zece companii din județul Timiș: Enel Distribuție Banat, Colterm, Aquatim, Elba, Mondial, RAT Timișoara, Dunca Expediții, Retim Ecologic Service, Unita Turism Holding și Prompt.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *