Timișoara Cardioculture – Update Meeting 2020 reunește 1.000 de medici cardiologi din România

Timișoara Cardioculture – Update Meeting 2020 reunește 1.000 de medici cardiologi din România

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

Peste 1.000 de medici specialiști cardiologi vor participa la conferința Timișoara Cardioculture – Update Meeting 2020, care va începe joi, 22 octombrie, la ora 9.00, online, și va ține, până sâmbătă 24 octombrie, în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara.

Conferința online care începe joi este o provocare pentru noi. Nu mai este o conferință a unui institut sa a unui oraș, ci este una națională, chiar cu participare internațională. Pentru fiecare grup de lucru avem dedicată câtă o oră noutăților. Va fi în direct cu noi, deși online, președintele Societății Române de Cardiologie, joi, iar președintele Societății de Cardiologie Europeană vineri. Au fost înscriși 1,000 de participanți pentru conferința online”, a spus prof. univ. dr. Dan Gaiță, vicepreședintele Societății Române de Cardiologie, cadru didactic la UMF Timișoara.

Prima ediție a Timișoara Cardioculture a început în 2019 și va avea loc anual, iar la începutul lunii noiembrie IBC Timișoara va împlini 27 de ani de când a fost înființat.

Conferința are un puternic caracter timișoreano-bănățean, legat de valorile pe care le promovează. Închiderea va avea loc sâmbătă, la ora 15.30.  ”Avem și un rol educațional. Suntem o clinică universitară. Starea de sănătate a unei comunități ține de starea sistemului medical existent, de calitatea medicilor și a instituțiilor, dar și cât de sănătoasă social, cultural și economic este acea comunitate. Putem să facem sănătate pentru Timișoara așa cum  ne-am propus, dar avem nevoie de sprijinul tuturor ca să ne iasă proiectul”, a declarat prof. Dan Gaiță, miercuri, 21 octombrie, la conferința de presă care a avut loc online.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *