Primaria Timisoara, buget de 2,2 miliarde lei in acest an. Nu se renunta la ideea ca orasul sa aiba metrou

Primaria Timisoara, buget de 2,2 miliarde lei in acest an. Nu se renunta la ideea ca orasul sa aiba metrou

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Proiectul privind bugetul propus pe acest an al Primăriei Timișoara a fost făcut public pe site-ul instituției. Din document aflăm că reprezentanții municipalității vor avea la dispoziție aproximativ 2,2 miliarde de lei.

Pe lista investițiilor care vor fi susținute în acest an se numără o serie de obiective importante.

Printre acestea se află reabilitarea Palatului Operei și a Filarmonicii Banatul, în condițiile în care în anul 2021 vom deține titlul de Capitală Culturală Europeană. Primăria Timișoara a alocat fonduri și pentru transformarea fostelor cinematografe de stat în centre culturale, dar și pentru reabilitarea turnului de apă din zona Iosefin.

Totodată, municipalitatea vrea să monteze un catarg în Piața Libertății și a prevăzut sume de bani pentru reabilitarea scenei de spectacole din Parcul Rozelor.

Primăria Timișoara intenționează să cumpere un tomograf pentru evaluarea sănătății arborilor și să facă primele demersuri, astfel încât la grădina zoologică să poată fi admirați, în viitor, și lei și tigrii.

Sume importante de bani sunt alocate și pentru realizarea mai multor fântâni ornamentale în intersecții aglomerate din oraș, dar și a unei fântâni muzicale. De asemenea, vor apărea și noi fântâni publice în anul 2020.

Interesant este faptul că municipalitatea a prevăzut bani și pentru realizarea ”Tunelului luminii” și cumpărarea unei ”nave turistice”.

Nu a fost uitat nici metroul, Primăria Timișoara alocând 145.000 lei pentru studiul de prefezabilitate ”privind realizarea unui sistem de transport în comun de tip metrou”. Totodată, sunt bani prevăzuți și pentru studiul de prefezabilitate pentru autostrada pentru biciclete.

Alte sume importante de bani sunt alocate pentru extinderea unor bulevarde importante din Timișoara, dar și pentru realizarea podului Jiul și a pasajului Solventul.