Timișenii sunt invitați la prima plantare virtuală din România

Timișenii sunt invitați la prima plantare virtuală din România

- in Locale, Social, Stiri
0

Bănățenii, iubitori ai naturii, sunt invitați, pe 21 noiembrie, să se alăture unui eveniment inedit și în premieră intitulat „Prima plantare virtuală din România – Ziua în care am plantat un scut viu” ce va avea loc virtual pe Facebook.

Toate persoanele care vor dona minim 70 lei vor primi prin curier 7 puieți de arbori potriviți climei specifice locului în care aceștia au posibilitatea de a-i planta și un ghid cu instrucțiuni de plantare. Pe 21 noiembrie, plantăm împreună, dar la distanță, și ne întâlnim online cu live-uri, mesaje de voie bună, fotografii și gânduri trimise de donatorii care plantează în siguranță. Împreună, ne propunem să redăm echilibrul naturii, cu scopul de a ameliora extremele climatice cauzate de lipsa pădurilor și a perdelelor forestiere. Adoptă și plantează copacei alături de noi pe 21 noiembrie!”, a menționat Andreea Croitoru, project manager „Adoptă un copac!”.

ViitorPlus a demarat proiectul „Adoptă un copac!” în 2007, iar rezultatele în prezent numără peste 590.000 de arbori plantați pe o suprafață de ~75 de hectare alături de 13.100 de voluntari, în județele din sudul țării afectate grav de efectele schimbărilor climatice.

Împăduririle din cadrul proiectului se fac pe terenuri degradate sau ca perdele forestiere de protecție și sunt “adiționale” – nu ar exista fără fondurile strânse de la donatori și sponsori, în beneficiul comunităților rurale lipsite de resursele necesare.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *