Timişenii mai au o şansă: CJAS Timiş a prelungit programul de eliberare a cardului de sănătate

Timişenii mai au o şansă: CJAS Timiş a prelungit programul de eliberare a cardului de sănătate

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

Pentru a veni în sprijinul asiguraţilor, Casă Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a prelungit programul de lucru cu asiguraţii, pentru eliberarea cardurilor naţionale de asigurat.

Astfel, în perioada 1-8 septembrie 2015, orice persoană asigurată se va putea adresa CJAS Timiş pentru ridicarea cardului naţional de asigurat, de luni până vineri, de la ora 08.00 la ora 20.00.

Asiguraţii care nu au intrat încă în posesia cardului pot să verifice dacă  li s-a emis acest document prin accesarea  serviciului pus la dispoziţie pe site-ul CJAS. De asemenea, asiguraţilor cărora până la această dată nu li s-a emis cardul de sănătate pot beneficia de servicii medicale fără prezentarea acestuia. Cei care au pierdut sau deteriorat cardul de sănătate vor solicită eliberarea unui card duplicat  la casă de asigurări. Până  la primirea noului card de sănătate, ei vor avea acces la servcii medicale în baza unei adeverinţe de înlocuire a cardului de sănătate ce li se va înmâna în momentul în care vor depune cererea pentru emiterea cardului duplicat. Pentru asiguraţii care împlinesc vârstă de 18 ani şi (sau) dobândesc calitatea de asigurat se generează automat din sistem comandă de tipărire şi distribuire a cardului de sănătate. Nu este necesară solicitarea în scris a  asiguratului pentru eliberarea cardului. Aceastia vor primi cardul naţional de sănătate prin servicii poştale, la domiciliul înscris în cartea de identitate –a  explicat Mariana Marcu, PR CJAS Timiş.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *