Timișenii își fac curat în grădini! Au reînceput incendiile de vegetație uscată

Timișenii își fac curat în grădini! Au reînceput incendiile de vegetație uscată

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Pompierii militari din județul Timiș au avut un weekend aglomerat. Potrivit ISU Timiș, aceștia au fost solicitați la 288 de intervenții și misiuni specifice.

Este vorba de stingerea a șapte incendii și acordarea primului ajutor medical și asigurării măsurilor PSI necesare în cazul a trei accidente rutiere. De asemenea, echipajele SMURD au asigurat primul ajutor medical ca urmare a unui număr de 151 de solicitări.

Pe lângă intervențiile zilnice, pompierii din cadrul celor 7 subunități de intervenție, au desfășurat 90 de misiuni de recunoaștere la spitale în vederea prevenirii producerii unor incendii, au executat 17 controale la persoanele aflate în izolare/carantină și au efectuat 14 misiuni de identificare a persoanelor fără adăpost pentru a preveni decesul prin hipotermie al acestora”, a transmis ISU Timiș.

De asemenea, reprezentanții instituției fac apel la locuitorii din județul Timiș să nu mai dea foc la resturile din grădini, în timpul curățeniei de primăvară, pentru că pot provoca incendii.

Având în vedere faptul că în ultimele zile s-a înregistrat o creștere a numărului incendiilor de vegetație uscată, dorim să le reamintim cetățenilor că arderea miriștilor și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici. Această practică de „igienizare a terenurilor” este dăunătoare mediului, deoarece determină poluare aerului prin fumul rezultat, sărăceşte solul de materie organică iar microfauna solului este distrusă. De asemenea, arderea miriștilor omoară zeci de animale anual și distruge habitatul acestora”, a informat ISU Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *