Theodor Paleologu, la Timisoara: „Unul dintre obiective pe plan extern este intrarea in Spatiul Schengen”

Theodor Paleologu, la Timisoara: „Unul dintre obiective pe plan extern este intrarea in Spatiul Schengen”

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Theodor Paleologu a fost prezent la Timișoara sâmbătă, 7 septembrie, unde a spus că unul dintre obiectivele sale pe plan extern este intrarea României în Spațiul Schengen.

Dintre obiecțivele politicii externe este intrarea în Spațiul Schengen care a devenit un fel de refren, toată lumea spune că vrem în Spațiul Schengen, dar nu se întâmplă nimic. Cred că mai trebuie explicat de ce e important să intrăm în Spațiul Schengen și nimeni nu explică lucrul acesta pentru că are dezavantaje, are și aventaje, dar una peste alta, aventajele sunt mai importante. Avantajele sunt de ordin economic. Uniunea Europeană are nevoie de o politică externă unitară”, a spus Theodor Paleologu, la Timișoara.

Paleologu a mai spus că președintele României trebuie să se implice în problemele Uniunii Europene și nu doar să figureze doar în pozele de grup.

Iarăși îmi dau seama că nu cu așa ceva câștigi alegerile, dar asta trebuie să facă președintele României. Să contribuie la rezolvarea crizei interne a UE. Există o criză internă a UE și președintele României trebuie să implice cu adevărat, nu doar să figureze în poze de grup. Sunt mândru ca român să văd că președintele meu e cel mai înalt în pozele de grup, dar regret că nu contribuie deloc la discuțiile din interiorul UE. Cu mare regret eu nu pot să promit că voi fi un președinte înalt. Am 1,73 m, mai mult de atât nu pot, în schimb pot să vă asigur că din punct de vedere diplomatic chiar voi face treabă pentru că sunt foarte conștient de problemele cu care se confruntă UE”, a mai spus Paleologu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *