Testul Papanicolau, gratuit la Spitalul Municipal din Timișoara

Testul Papanicolau, gratuit la Spitalul Municipal din Timișoara

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

În cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, secţiile de obstetrică ginecologie, de pe str. Odobescu nr. 3, se derulează Programul Naţional de Screening pentru cancerul de col uterin.

Dr. Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timișoara, a explicat că programul se adresează femeilor în vârstă de 25-64 ani, asigurate sau neasigurate, cu domiciliul în România şi care îndeplinesc următoarele condiţii: nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin; sunt asimptomatice; nu au antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin.

Programul nu se adreseaza femeilor care: prezintă absenţa congenitală a colului uterin; prezintă histerectomie totală pentru afecţiuni benigne; au diagnostic stabilit de cancer de col uterin; au diagnostic stabilit pentru alte forme de cancer genital.

Recoltarea se realizează:
În prima săptămână dupa oprirea sângerării menstruale. Fără spălături vaginale cu cel puțin 3 zile înainte. Fără contact sexual cu 3 zile înainte. Fără ovule/creme intravaginale cu 3 zile înainte.

Rezultatele Testului Babeș Papanicolaou și, acolo unde este cazul, recomandările medicale se eliberează prin intermediul cabinetelor de ginecologie din Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, la 7 zile de la recoltare.

Program: luni și joi între orele 8 – 16, marți și miercuri între orele 8 – 15 și vineri 8 – 14.
Programări se pot face la numărul de telefon 0256 491664.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *