Teste Covid gratuite pentru personalul din învățământul special, la Spitalul Județean Timișoara

Teste Covid gratuite pentru personalul din învățământul special, la Spitalul Județean Timișoara

- in Administratie, Locale, Sanatate, Stiri
0

Personalul didactic și non-didactic al școlilor pentru copii cu nevoi speciale din județul Timiș va fi testat gratuit pentru coronavirus, la Spitalul Județean.

Noi, cei de la Spitalul Județean Timișoara, dorim să îi ajutăm cât mai mult pe toți cei care au nevoie. În semn de solidaritate, pentru a sprijni procesul educațional, ne-am oferit și am început să testăm deja gratuit tot personalul didactic și non-didactic care este arondat școlilor pentru copiii cu nevoi speciale din Județul Timiș. Vorbim de aproximativ 900 de oameni pentru care am cerut și am reușit să obținem fondurile necesare din partea Consiliului Județean Timiș, astfel încât acești copii care au cea mai mare nevoie să poată avea acces în siguranță la servicii de educație. Promitem în continuare să continuăm să ne dezvoltăm pe toate planurile și să îi sprijinim cu tot ce putem, la cele mai mari standarde, pe toți cei care au nevoie de noi“, spune managerul Spitalului Județean Timișoara, Raul Pătrașcu.

Banii pentru testarea personalului din învățământul special provin din fondul de rezervă al Consiliului Județean Timiș. De asemenea, președintele CJT, Călin Dobra spune că școlile speciale din județ vor primi și termoscanere performante.

Sănătatea copiilor cu dizabilități, care învață în școlile speciale din Timiș, aflate în subordinea Consiliului Județean, este extrem de importantă! După întâlnirea avută cu directorii unităților de învățământ și specialiști ai CJ Timiș, am hotărât ca tot personalul școlilor speciale, atât didactic, cât și nedidactic, să fie testat împotriva Covid-19, chiar în această săptămână. Pentru acest lucru, dar și pentru a rezolva alte solicitări venite din partea școlilor speciale, am alocat din fondul de rezervă al Consiliului Județean Timiș, 920.000 de lei. Testările vor fi făcute la Spitalul Județean din Timișoara și la Spitalul Municipal din Lugoj. Ambele unități medicale primesc 450.000 de lei pentru cumpararea de kit-uri se testare, reactivi, precum și a altor consumabile. Și nu ne oprim aici. Școlile speciale din Timiș primesc și 12 termoscanere performante, în valoare totală de aproape. 160.000 de lei“, spune președintele CJT, Călin Dobra.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *