Temperaturi de peste 30 de grade Celsius, la Timișoara în următoarele zile

Temperaturi de peste 30 de grade Celsius, la Timișoara în următoarele zile

- in Actualitate, Locale, Stiri, Utile
0
canicula

Vom avea parte de temperaturi ridicate și în următoarele zile, în capitala Banatului. Potrivit meteorologilor, termometrele vor arăta peste 30 de grade Celsius la Timișoara, pe timpul zilei.

De altfel, canicula va pune stăpânire pe mai toate județele din vestul țării, în următoarele două săptămâni. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, care a realizat o prognoză a valorilor termice valabilă până în data de 30 iunie, vremea va fi călduroasă în Banat.

În primele trei zile ale intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea medii de 28…29 de grade, fiind ușor mai ridicate față de normalul perioadei. Ulterior va urma un proces de încălzire, astfel încât, până în data de 22 iunie media maximelor se estimează a se situa în jurul valorii de 31 de grade. Până spre sfârșitul intervalului de prognoză, media valorilor termice diurne la nivelul regiunii va fi de 30…32 de grade, iar vremea va fi călduroasă. Media regională a minimelor, până în data de 27 iunie nu va avea variații semnificative și se va situa în jurul a 18 grade, urmând ca temperatura aerului să scadă ușor după această dată, spre o medie regională de 16 grade”, a informat ANM.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice se va menține ridicată pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, în vestul țării.