Telemaratonul Speranţei, în scop caritabil, la Timişoara

Telemaratonul Speranţei, în scop caritabil, la Timişoara

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Fundaţia Laurenţiu Ciucur din Timişoara organizează Telemaratonul Speranței 2019, ediţia a XXVI-a – acţiune umanitară în sprijinul copiilor şi tinerilor care suferă de boli musculare şi neuromusculare progresive din Timiș.

Evenimentul se va desfășura, în acest weekend, 12 – 13 aprilie.

Zaharia Ciucur a explicat că Telemaratonul Speranței este un program special de televiziune, organizat cu scopul de a se strânge fonduri băneşti şi materiale, când oamenii de suflet din această parte a țării, şi nu doar ei, au posibilitatea să le fie alături de aceşti tineri atât de afectaţi de boală, prin sprijinul lor.  Acţiunea este găzduită de Casa Tineretului din Timişoara și cuprinde o paletă diversă de activităţi. Amintim, aici, spectacolul “Noi suntem prietenii voștri”, susţinut de cei mai buni artişti din şcolile timişene, cât şi prezenţa unor interpreţi consacraţi, îndrăgiţi de publicul larg. Pe parcursul transmisiunii vor participa personalități din diverse domenii: medical, social, economic, politic, etc.

Se are în vedere organizarea spectacolului televizat Noi suntem prietenii voștri ce se va desfăşura la Casa Tineretului din Timișoara, în perioada 9 – 10 aprilie. Spectacolul va cuprinde momente artistice susţinute de formaţii ale instituţiilor şcolare judeţul Timiş, programul artistic fiind transmis în direct pe parcursul Telemaratonul Speranței, în zilele de 12 – 13 aprilie.

Destinația fondurilor

Oferirea tinerilor suferinzi de ajutoare materiale şi băneşti cu ocazia sfintelor sărbători. Crearea unui fond special pentru familiile cu posibilități reduse care doresc să ofere o minivacanță copiilor. Creare unui fond special pentru sprijinirea realizării testelor genetice, teste obligatorii în vederea includerii copiilor suferinzi, aflați în faza incipientă a bolii, în programe de tratament. Consolidarea fondului special de ajutorare a familiilor din care fac parte copiii şi tinerii suferinzi, familii ajunse în situaţii social-economice deosebit de dificile. Achiziționarea de piese de schimb și consumabile pentru aparatele medicale din cadrul Fundaţiei “Laurenţiu Ciucur”. Alocarea de fonduri pentru achiziţionarea de medicamente şi proteze pentru copiii şi tinerii sufernzi.

Prin Telemaratonul Speranței se urmărește informarea opiniei publice asupra gravelor probleme cu care se confruntă suferinzii de boli musculare şi neuromusculare, precum promovarea comunicarii, contactului şi schimbului de informaţii în domeniu, menite să evite pasivitatea actului medical, greşelile terapeutice şi atitudinea fatalistă în faţa distrofiei musculare.

Telemaratonul Speranței oferă oricărei persoane fizice sau juridice posibilitatea de a fi alături de acești copii și tineri suferinzi de boli musculare și neuromusculare progresive, prin contribuţii materiale şi băneşti, după posibilitatea şi bunăvoinţa fiecăruia. Firmele care doresc să devină sponsori ai Telemaratonul Speranței vor beneficia de spoturi publicitare ce vor fi difuzate pe parcursul manifestării.  Ofertele de sponsorizare se pot face contactând organizatorii la parterul Casei Tineretului din Timişoara sau la tel. 0256/483144“, spune preşedintele asociației, ing. Zaharia Ciucur.

Manifestarea are loc în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Timiş, FJT, Cons Electrica Instal şi Televiziunea Europa Nova.