Telefonul Copilului 0256-983 din cadrul DGASPC Timiș devine și Telefonul de Urgență

Telefonul Copilului 0256-983 din cadrul DGASPC Timiș devine și Telefonul de Urgență

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Datorită instituirii stării de urgență în România, DGASPC Timiș atenționează că, din data de 25 martie, „Telefonul Copilului” devine și „Telefonul de Urgență”, funcționând, ca și până acum, 24 de ore din 24.

La numărul 0256-983 ne poate apela, de astăzi, orice persoană vârstnică sau oricine cunoaște situația unei persoane în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau fără altă formă de ajutor. Este important ca expunerea acestor persoane în afara locuințelor să fie minimă și să reducem la maxim riscul de răspândire a coronavirusului COVID – 19”, explică Emilia Milutinovici, directoarea DGASPC Timiș. Astfel este important de știut că persoanele vârstnice beneficiază de ajutor din partea asistenților sociali din județ și din partea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

Primul pas este ca aceste persoane să contacteze, telefonic, serviciul public de asistență socială din localitatea de domiciliu, din cadrul primăriei, pentru a fi luate în evidență și a primi ajutor. Dacă nu reușesc să ia legătura cu nimeni de la primăria de domiciliu sau dacă au solicitat sprijin și nu l-au primit, atunci sunt rugate să contacteze DGASPC Timiș la 0256-983 – „Telefonul de Urgență”, 24 de ore din 24. Un operator va prelua toate coordonatele persoanei, precum și solicitarea acesteia, urmând să facă toate demersurile necesare pentru ca aceasta să primească sprijin.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *