Grup de lucru împotriva pandemiei la CJ Timiș

Grup de lucru împotriva pandemiei la CJ Timiș

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Alin Nica și-a început munca ca președinte al Consiliului Județean Timiș. În prima zi de lucru președintele CJT a constituit un grup de lucru la nivelul județului Timiș pentru combaterea efectelor pandemiei, Task-Force.

Grupul nu se va substitui Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență, ci este o entitate care vine în sprijinul deciziilor luate de grupul care funcționează în cadrul Prefecturii Timiș. Din grup fac parte medici, directori de spitale, specialiști în boli contagioase și reprezentanți DSP.

Duminică, 25 octombrie, a avut loc prima întâlnire la care au participat managerii de spitale din Timișoara implicați în lupta împotriva noului coronavirus. Au fost prezenți managerul spitalului aflat in linia 1 în lupta împotriva Sars Cov 2, doctorul Cristian Oancea, de la Victor Babes, managerul spitalului municipal, Daniel Malița, Raul Pătrașcu de la Spitalul Județean, Stela Iurciuc, managerul Spitalului CFR,  colonelul Sorin Homeag, de la Spitalul Militar, managerul SAJ Timiș, Iancu Leonida, directorul DSP, Flavius Cioca, Lucian Mihoc, șeful ISU și inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș. Din grup vor mai face parte primari ai localităților din județ și primarul ales, Dominic Fritz după ce va fi învestit.

Grupul infiintat astazi, repet, nu se va substitui Comitetului pentru Situatii de Urgenta ci va face propuneri in baza unor analize cat mai concrete si corecte si va fi liantul intre comunitatile locale si Comitetul Judetean. Va fi practic un facilitator pentru comunicare eficienta. Grupul se va intalni periodic sau ori de cate ori este cazul, in functie de evolutia pandemiei. (…).

Vreau sa va spun ca am discutat la intalnirea de astazi de numarul de paturi din fiecare unitate spitaliceasca implicata in lupta impotriva Covid 19, i-am rugat sa gaseasca noi capacitati de cazare a bolnavilor atat in spital, fara a neglija ceilalti pacienti, dar si in afara spitalelor. Vestile din pacate nu sunt foarte bune si trebuie sa ne pregatim pentru un aflux mai mare de pacienti pentru a nu ajunge in situatia in care sa spitalele sa fie nevoite sa refuze pacienti.

Tot in cadrul intalnirii am discutat despre o mai buna coordonare intre Serviciul de Ambulanta si Spitalul Victor Babes, acolo unde se face evaluarea pacientilor infectati cu Covid 19 pentru ca sa nu se mai intample ca un numar mare de ambulante sa ajunga in acelasi timp la spital si astfel pacientii sa fie nevoiti sa astepte

In zilele urmatoare vom veni cu noi propuneri de actiune pe care le vom inainta Comitetului Judetean pentru situatii de urgenta. Vrem ca Timisul si Timisoara sa devina un model pentru Romania. Trebuie sa aratam ca aici se poate. Ca putem gasi solutii sa luptam impotriva pandemiei. Avem medicamente, avem echipamente de protective, medicii timisoreni sunt printre cei mai buni specialisti din tara dar fara ajutorul vostru nu putem lupta impotriva acestei maladii cumplite care zi de zi, ora de ora face noi victime.

Cum putem insa contribui noi, cei care locuim in acest judet. E simplu. Sa respectam cele trei reguli de aur, sa facem un efort sa purtam masca, sa pastram distantarea, si sa ne spalam pe maini si evident, sa respectam restrictiile anuntate vineri“, a spus Alin Nica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *