Țările “verzi” pentru care nu se aplică izolarea sau carantina la intrare în România

Țările “verzi” pentru care nu se aplică izolarea sau carantina la intrare în România

- in Actualitate, National, Social, Stiri
0

A fost stabilită lista țărilor “verzi” pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare sau carantină asupra persoanelor care sosesc în România. Lista adoptată luni, 6 iulie, în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Premierul Ludovic Orban a condus şedința Comitetului Național pentru Situații de Urgență în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 34 privind stabilirea listei țărilor membre UE și ale Spațiului Economic European și a listei ţărilor terţe pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a izolării sau carantinei la sosirea în România.

Statele care sunt exceptate de la recomandarea măsurii de izolare/carantină sunt stabilite în funcţie de rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori.

Zborurile suspendate către şi dinspre statele aflate pe listele anexate Hotărârii nr. 34 se reiau începând cu data de 7 iulie.

Lista țărilor terțe: Canada, Maroc, Algeria, Australia, Rwanda, Uruguay, Japonia, Coreea de Sud, Georgia, Noua Zeelandă, Tunisia şi Thailanda.

Zborurile suspendate către şi dinspre statele aflate pe listele anexate Hotărârii nr. 34 se reiau începând cu data de 7 iulie 2020.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *