Țărănistul penal, Agoston Odon pe cai mari! S-a pozat alături de președintele Traian Băsescu în biroul prezidențial!

Țărănistul penal, Agoston Odon pe cai mari! S-a pozat alături de președintele Traian Băsescu în biroul prezidențial!

- in Politica, Recomandari
0

Cel mai controversat membru din conducerea națională a PNȚCD, prim-vicepreședintele țărăniștilor din Timiș, Agoston Odon a ajuns să se pozeze alături de Traian Băsescu. Și a făcut-o chiar în biroul prezidențial. S-a întâmplat imediat după ce conducerea PNȚCD a acceptat susținerea Elenei Udrea la alegerile prezidențiale din noiembrie. Surse de la cel mai înalt nivel din PNȚCD susțin că Agoston Odon, infractor de drept comun în trecut, a devenit protejatul președintelui Aurelian Pavelescu după ce i-a oferit acestuia sume mari de bani, în special înainte de alegerile europarlamentare.

De la înmatriculări de mașini la afaceri cu banane

 Singurul țărănist din conducere condamnat în trecut la închisoare, reabilitat în cele din urmă de justiție și ajuns politician la superlativ, Agoston Odon a devenit omul de încredere al lui Aurelian Pavelescu, președintele național al PNȚCD. Din toți vicepreședinți naționali, Pavelescu a decis să îl ia la dreapta lui pe Odon. La stânga președintelui Băsescu stă un alt vicepreședinte țărănist, Lucian Buică.

Țărănistul din Timiș deține la această oră nu mai puțin de cinci funcții, toate venite pe criterii politice. Agoston Odon a ajuns în echipa de conducere a PNŢCD Timiş la alegerile din vara lui 2013. Țărănistul a fost ales prim-vicepreşedinte chiar dacă în trecut a avut mari probleme cu legea. Odon este singurul membru din BPJ al PNŢCD Timiş care a fost condamnat la închisoare. Afacerile suspecte a lui Odon au început imediat după căderea regimului comunist din România. Țărănistul a păcălit mai multe persoane de la care a luat bani pentru a înmatricula autoturisme. A făcut afaceri suspecte și cu terenuri. Acum se ocupă cu bananele. Le ia verzi la un  preț de nimic, le coace în cuptoare speciale și le aruncă pe piața din vestul țării.

 De cinci ori politician

În 2008, Agoston Odon a  fost reabilitat de Judecătoria Timişoara chiar dacă în trecut a fost printre altele condamnat chiar şi la 6 luni de închisoare  de Curtea de Apel Timişoara. În același ani Agoston și-a început ascensiunea politică. A candidat atunci din postura de independent pentru o funcție de consilier local la Dumbrăvița. A avut mare ghinion, dar a devenit faimos. Agoston a adunat 74 de voturi, cu unul mai puțin decât avea nevoie pentru a devein consilier local. A făcut un scandal monstru, susținând că a fost furat masiv la urne. În 2012, Odon a băgat mii de euro în campania electorală de la Dumbrăvița. A candidat pentru funcția de primar la Dumbrăvița din partea PNȚCD. Nu a ajuns edil, dar a intrat în consiliul local. Agoston Odon este și președintele PNȚCD Dumbrăvița. Pe lângă cele două funcții, apropierea de PNȚCD i-a adus și postul de președinte al consiliul de administrație de la SC Piețe S.A. În fine, fostul infractor mai deține și funcțiile de prim-vicepreședinte PNȚCD Timiș și vicepreședinte la nivel național al țărăniștilor.

sursa foto: Facebook

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *