Țara cea mai liberă …

Țara cea mai liberă …

- in Actualitate
0

de Robin H

 Clasamente peste clasamente, uneori privim și la reușite remarcabile, altădată avem doar năzbâtii și extravaganțe însă niciodată oamenii nu stau pe loc, tot inventează câte ceva ….. Iar de aici, multe clasamente.

Bunăoară țările parcă se întrec între ele, hai să vezi țara cea mai bună  pentru economie sau cea mai dezvoltată piață financiară din lume ori țara cea mai fericită din lume. Danemarca cică ar fi detronat Norvegia  acum vreo doi ani, iar printre criteriile avute în vedere la evaluare era un fel de analiză a calității vieții în funcție de următorii factori: gradul  de sănătate al populației, gradul de securitate a familiei și a locului de muncă dar și libertatea politică sau existența corupției autorităților! E la mintea cocoșului că nu întârziem pe acest clasament, personal nu-s cine știe ce curios unde suntem, iar fericirea o căutăm mai la definiție.

Dacă tot ne uităm la clasamente hai să facem noi unul inedit chiar aici  la noi acasă, aici la banatulmeu.ro în așa fel să se ducă vestea peste mări  și țări eventual pân’ pe plaiurile cu mitici plaiurile dâmbovițene, spune bre care e țara cea mai liberă și mai liberă din lume!? Hai că I Gotcha!

Păi nu este România? Că la nemți și la franțuji se și respectă niscai legi până și la unguri dacă calci pedala ori stingi becul, te agață imediat iar după aia pricepi cum se face schimbul valutar … Că la noi se luptă tot natu’ cu guvernul ăsta sau celălalt doar doar se mai amână codul rutier ăla cu sancțiuni grele, că umerii românului sunt prea firavi, etc. Las’ că toată Europa între timp s-a asprit în legislație și noi când mergem la ei trebuie să o și respectăm dar aici acasă facem și noi cum vrem că d’aia suntem între noi, iar dacă cumva mai calci vreunul pe zebră las’ că știm noi să aranjăm. Oare nu-i asta libertatea pentru care ne-am și luptat!?

M’da, zău că ar trebui și un clasament al libertății. Precis am fi în față!

Acum și la Timișoara asta, unii cică sunt mai cu moț. Au plantat afișele de pe la intersecții: „Azi cerșetor, mâine agresor! Îți dorești asta?” sau o alta: „Timișoara curată. Nu arunca țigările pe jos!”

Păi cum devine asta? Oare nu este încălcată libertatea noastră de a face aici ce vrem? Până una alta zic să băgăm scumpa țărișoară în primele cinci la „fac ce vor mușchii mei” că mai vedem noi apoi. Ce era și cu locurile ălea de la autobuz, tramvai, cică pentru oamenii în vârstă?! Sau bolnavi?! Poate vii tu pe linia lui 14 sau 18 că te învățăm noi elevii cei mici, dar și aceia mari cum stă treaba: păi cin’ să steie, profesoara pensionară ori elevul doborât de ghiozdan? Care cei 7 ani? Educație? Dac’ nu-ți place tataie, ia-ți mata mașină mică! Noroc cu Iulius Mall că mai rămân pe la filme.

Nu cumva vreți și la troleu anunțuri d’alea: „Azi elev dar stau pe scaun, mâine ….. asta vreți?” Las’ că știm: umblați voi la libertate și ne luptăm!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *