Ţânţarii ţinuţi sub control, la Giroc

Ţânţarii ţinuţi sub control, la Giroc

- in Locale, Stiri
0

Ca în fiecare an, Primăria comunei Giroc este prima (câteodata singura) care execută stropiri împotriva țânțarilor și muștelor. Și anul acesta s-a desfășurat această acțiune imediat după încetarea ploilor de vară, conform site-ului Primăriei Giroc.

Cu toate acestea, efectul scontat nu a fost același cu cel din anii precedenți,  situație întâlnită și în orașul vecin, Timișoara și în comunele din preajmă.

Pentru a lămuri această situație Primăria Giroc s-a adresat societății Deraton care a efectuat acțiunile de dezinsecție. Iata concluziile pe care societatea le-a transmis primăriei.

“Condițiile meteo au compromis acțiunile de dezinsecție împotriva țînțarilor.

Începutul verii a debutat în mod nefericit pentru acțiunile de dezinsecție de pe domeniul public.

Astfel, căldura s-a lăsat mult așteptată, iar când s-a instalat au început ploile. Acestea au depășit cota de avertizare, provocând, în mod special în acțiunile din vest, inundații.

Acumulările abundente de apă din sol, au dus la formarea de suprafețe mari acoperite cu o peliculă de apă (peste 50% din suprafața agricolă, toate canalele de irigare și colectare, Pădurea Giroc), suficient de mare pentru dezvoltarea excesivă a larvelor de țânțari.

De asmenea, zonele cu vegetație abundentă și/sau împădurite, din imediata apropiere a localităților, au constituit la rândul lor adevărate rezervoare de dezvoltare a țânțarilor în toate fazele lor. Curenții de aer au contribuit și ei la ușurarea migrației țânțarilor dinspre zonele băltite înspre zonele populate, care deveneau o sursă de hrană pentru insecte.

S.C. DERATON S.R.L. TIMIȘOARA, care împlinește anul acesta 25 de ani de activitate neîntreruptă în domeniul DDD, deține licență clasa I, are implementate managementul calității ISO-9001, managementul de mediu ISO;14001 și managementul securității în muncă ISO:18001. Are toate autorizațiile necesare vizate la zi. Deține autorizația de formator profesional, putând califica în nume propriu un număr nelimitat de angajați. Are personal calificat în meseria de Agent DDD. Deține un număr mare de utilaje de mare capacitate, specifice activității de dezinsecție pe domeniul public.

Substanțele pe care le utilizează firma DERATON sunt autorizate de Ministerul Sănătății prin Comisia Națională de Biocide.

Produsele utilizate pentru combaterea țânțarilor sunt următoarele:

Aqua K-othrine – produs de firma Bayer
-formulat pe baza unei tehnologii revoluționare anti evaporare – FFSAT
-indicat a se folosi numai în diluție exclusivă cu apă
-insecticid de contact și ingestie, formulat special pentru tratamente cu mijloace aeriene și aplicare ULV
-fiind un produs pe bază de apă este extrem de prietenos cu mediul, putând fi aplicat fără probleme pe vegetație și în zone circulate.

Mosquitox Hot & Cold Fog
-produs de firma Babolna care se pretează 100% la astfel de activități
-acesta se utilizează în exclusivitate de la sol

În astfel de situații neplăcute s-au aflat și alte locații din țară și regiuni din Europa, ca urmare a inundațiilor survenite în urma ploilor torențiale și un exemplu concludent ar fi prezența masivă a insectelor la Campionatul European de Fotbal din Franța la finala de pe Parc des Princes unde a existat riscul opririi meciului”.

Acțiunile vor continua până la dispariția acestor insecte în funcție de disponibilitățile pe care le au firmele de profil.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *