Tăieri ilegale de arbori surprinse în flagrant de jandarmii din Timişoara

Tăieri ilegale de arbori surprinse în flagrant de jandarmii din Timişoara

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

În urma sesizărilor făcute de cetăţenii din comuna Criciova din judeţul Timiş, miercuri, 22 aprilie, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, împreună cu Direcția Silvică Timiș – Ocolul Silvic Lugoj, au desfășurat o acțiune punctuală pe linia combaterii tăierilor ilegale de material lemnos.

Plutonier major Nicolae Bocâncă, Subofiţer Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul, a explicat că jandarmii au depistat un bărbat, în vârstă de 45 de ani care conducea un tractor cu remorcă, în care se aflau arborii tăiaţi. Au fost identificate şi măsurate buturugile, după care s-a întocmit un proces-verbal de luare în custodie a materialului lemnos de către lucrătorul silvic din zonă, iar drujba şi uneltele folosite au fost ridicate în vederea confiscării.

Lemnul din specia carpen, tăiat ilegal, în cantitate de 6,2 metri cubi, a fost măsurat de către inspectorul silvic, prejudiciul creat ridicându-se la peste 1200 lei. Persoana depistată este cercetată în continuare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.

G. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *