Tablete pentru medicii de pe ambulanțele din Timiș. Cum este monitorizat bolnavul mai eficient

Tablete pentru medicii de pe ambulanțele din Timiș. Cum este monitorizat bolnavul mai eficient

- in Sanatate, Slider
0

Echipajele de intervenție de pe SMURD sau ambulanțele din județul Timiș vor fi dotate și cu…tablete. Gadgeturile îi vor ajuta pe medici să monitorizeze mai eficient un pacient. Mihai Grecu, șeful Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Timișoara, a declarat că, la nivel național, este implementat un sistemul informațional de transmitere a datelor despre pacienți. Astfel, pacientul este monitorizat din momentul în care este făcut apelul la 112 și până la ieșirea din UPU.

”E un proiect interesant care, practic, îți aduce toate informațiile din momentul apelului la 112 până când pacientul este rezolvat în Unitatea de Primiri Urgențe. Toate lucrurile acestea merg pe fișe și informațiile se transferă în timp real. Vezi din momentul în care s-a sunat la 112 ce s-a întâmplat cu pacientul, s-a dus ambulanța, ce tip de ambulanță s-a dus, pe tablete frumus. Eu chiar sunt încântat și sper să funcționeze așa cum trebuie. Este un proiect național”, a detaliat Mihai Grecu.

Potrivit șefului de la UPU din cadrul Spitalului Județean Timișoara, sistemul informatic va fi funcțional din perioada următoare. În acest moment, se instalează device-urile, stațiile, antelele și routerele necesare astfel încât sistemul să poată fi funcțional.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *