Sute de somații trimise proprietarilor de terenuri cu ambrozie. 19 le-au curățat

Sute de somații trimise proprietarilor de terenuri cu ambrozie. 19 le-au curățat

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Primăria Timișoara a trimis săptămâna aceasta 329 de somații proprietarilor de terenuri private din oraș. 19 dintre aceștia au și comunicat că au cosit terenurile. De asemenea, proprietarii de terenuri au trimis declarații pe propria răspundere și fotografii în acest sens.

Pentru ca lucrările de combatere să fie cât mai eficiente, cositul mecanic sau manual trebuie efectuat cât mai aproape de suprafața solului, în vederea distrugerii tuturor ramificațiilor care pornesc din tulpina principală. În caz contrar, se distruge doar tulpina principală, iar restul ramificațiilor se dezvoltă, înfloresc și produc în continuare polen. Se recomandă cositul repetat de 2 -3 ori pe an. Lucrările de combatere se repetă în fiecare an până la eradicarea buruienii“, spun reprezentanții municipalității.

Persoanele fizice și juridice au obligația de a efectua lucrări de combatere a ambroziei. În cazul neaplicării de măsuri de combatere a ambroziei, celor somați li se vor emite avertismente (1-15 iulie), iar ulterior (16 iulie-31 octombrie) se vor aplica sancțiuni cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei persoanele fizice, iar cu amenzi de la 10.000 lei la 20.000 lei persoanele juridice.

Terenurile infestate cu ambrozia au fost identificate de  Biroul Avize și Control Mediu împreună cu Poliția Locală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *