Sute de sindicaliști din Universitatea Politehnica Timișoara au petrecut la balul de sfârșit de an

Sute de sindicaliști din Universitatea Politehnica Timișoara au petrecut la balul de sfârșit de an

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

După un an de muncă, vineri seara, sindicaliștii  din cadrul Sindicatului Liber al Universități Politehnica Timișoara (SLUPT) s-au reunit la Cantina UPT, cu prilejul balului de sfârșit de an. Cantina Politehnicii din Complexul Studențesc a fost locul de distracție până aproape de miezul nopții. La petrecere au fost prezenți actuali și foști șefi de sindicat.

Universitarii au dansat, au socializat și au ciocnit un pahar de vin în cinstea noului an 2018. Cu acest prilej s-au trecut în revistă realizările anului 2017 și proiectele de viitor. Sindicaliștii au primit numai vești bune. “O altă mare realizare este faptul că avem contractul colectiv de muncă semnat. Suntem printre puținele universități (mai sunt București, Iași și Cluj) care au documentul parafat. Urmează să deschidem negocieri, cornform Ordonanței nr. 22. Noi vrem ca acest bal să fie o tradiție. Este o premieră anul acesta”, a spus Corneliu Podoleanu, șeful Sindicatului Liber din UPT. Ospeți speciali au fost și patru sindicaliști de la o mare universitate din Serbia. Gazdă bună, ca de fiecare dată, a fost Corneliu Podoleanu, omul în care sindicaliștii au  o mare încrede, fiindcă întotdeauna el a știut cum să le vină în ajutor. Alături de el s-au aflat Sebastian Duma, secretarul general al SLUPT şi, cu siguranță, viitorul preşedinte al sindicatului, şi vicepreşedintele naţional Alma Mater, Ilare Bordeaşu. „Țin să mulțumesc de la început că faceți parte din această familie frumoasă al membrilor de sindicat al Universității Politehnica Timișoara. Acest bal este foarte important, fiindcă e bine să fim împreună și să socializăm”, a declarat secretarul SLUPT, Sebastian Duma.

“Acest bal e o dovadă că la noi în universitate e o atmosferă caldă de suflet și astfel de momente sunt primite cu inima deschisă. Colegii din Serbia au aflat despre activitățile sindicatului nostru și ale Alma Mater și au dorit să colaboreze cu noi. Am pregătit deja un protocol. Vreau să vă mai spun că vă veți bucura de banii care vă vor intra în cont în zilele următoare. Între Crăciun și Revelion, veți primi încă o tranșă de bani din fondul de rezervă al prim-ministrului. Vă doresc să intrați în noul an în lumină și să vi se împlinească tot ce doriți alături de cei dragi”, a fost mesajul lui Ilare Bordeașu.

Gh. M.