Sute de salcii si magnolii, plantate pe malul Begai. Primarul Robu vrea un nou tunel al iubirii

Sute de salcii si magnolii, plantate pe malul Begai. Primarul Robu vrea un nou tunel al iubirii

plantare bega

Mobilizare de forțe vineri, 5 aprilie, dimineață, în zona podului Michelangelo, pe malul Begăi. Primarul Nicolae Robu, precum și angajați ai Horticultura, în frunte cu directorul Andrei Drăgilă, au dat startul unei ample campanii de plantare de arbori. Potrivit edilului Timișoarei, vor fi plantate, în perioada următoare, sute de sălcii plângătoare și magnolii, care au fost aduse din Ungaria și din Italia.

Avem bucuria ca astăzi să înceapă o acțiune de plantări masive de copaci pe malurile Begăi. Mai exact, de la Podul Michelangelo și până la Podul Mihai Viteazu, pe ambele maluri vor fi plantate sălcii și magnolii. Vom avea 230 de sălcii și 115 magnolii. Sunt sălcii pletoase, sunt destul de înalte, o să le vedeți din start, ele se vor dezvolta și vor întregi acest peisaj pentru că, de-a lungul timpului, foarte multe sălcii fie s-au uscat, fie s-au distrus în timpul furtunilor de care, din păcate, am avut parte“, a spus primarul Nicolae Robu.

Edilul a mai explicat că în această primăvară au fost cumpărați mai mulți copaci cu coroana roz, culoarea fiind mai frumoasă decât a florilor arborilor existenți pe malurile Begăi. “Vor fi superbi, o sa vedeți. Și vom face încă un tunel, care sunt convins că va avea un succes și mai mare decât cel care la ora actuală se cheamă tunelul iubirii”, a precizat Robu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *