Sute de invenții, prezentate la Timișoara: mașina de spălat bani, ciocolată pentru diabetici sau avioanele fără pilot

Sute de invenții, prezentate la Timișoara: mașina de spălat bani, ciocolată pentru diabetici sau avioanele fără pilot

- in Locale, Slider, Stiri
0

Timișoreanul Remi Rădulescu organizează, în perioada 7 – 9 iunie, cea de-a treia ediție a Salonului de Invenții și Inovații “Traian Vuia”. Astfel, la Casa Tineretului sunt prezentate peste 200 de invenții din nouă țări, majoritatea fiin din România.

Una dintre cele mai interesante invenții este mașina de spălat banii, realizată de Remi Rădulescu, pentru care a obținut numeroase premii. De asemenea, Universitatea Politehnica din Timișoara prezintă o instalație care dezinfectează aerul  din cabinetele stomatologice. Și Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare a venit cu o invenție unică în țară: un avion fără pilot. Este vorba, de fapt, de o platformă aeriană folosite în timpul exercițiilor militare pentru ca soldații să învețe să tragă în avioane.

“Sunt avioane țintă, mai precis, folosite pentru trageri, sol-aer, navă-aer. Se poate trage după ele, pentru antrenament. Acum prezentăm prototipul, platforma aeriană încă nu este pe piață. Mai sunt firme private care construiesc așa ceva, dar la un preț foarte mare, noi încercăm să facem cât mai ieftin și cât mai bun. Prin GPS se comandă aceste avioane, se întorc singure, chiar dacă pierdem legătura terestră cu ele. Pot fi aduse cu parașutare sau aterizare, dacă avem o pistă bună. Sunt un fel de avioane fără pilot”, a explicat Constantin Dobre, de la Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare din București.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului prezintă în cadrul evenimentului preparate inedite: ciocolata pentru diabetici, cu nuci verzi, sau iaurtul cu aloe vera.

Vineri are loc festivitatea de premiere a celor mai bune invenții expuse în cadrul salonului organizat la Casa Tineretului din Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *