Sute de credincioși au participat la slujba de Înviere, la Catedrala Mitropolitană

Sute de credincioși au participat la slujba de Înviere, la Catedrala Mitropolitană

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

După ce anul trecut, din cauza pandemiei Covid-19, pentru prima dată în istoria ortodoxiei, slujba de Înviere la Timișoara a avut loc fără prezența credincioșilor, iată că în 2021, cel mai de seamă eveniment religios al creștinătății a adunat timișorenii la biserici.

Sute de credincioși au participat la slujba de Înviere, în fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara, după ce Guvernul a dat “dezlegare” ca cetățenii să poată circula și după ora 22.00.

Prin urmare, creștinii au venit în număr cât mai mare, așa cum participau înainte de pandemie, încercând să respecte regulile anti-Covid – masca pe față și distanțarea fizică – și să asculte minunatul mesaj divin al ÎPSS Ion, mitropolitul Banatului: Veniți de luați lumină!

Bucuria sutelor de timișoreni a fost mare, fiindcă ei au avut ocazia să audă direct mesajul ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, vestind învierea lui Isus Hristos și îndemnul ”Veniți de luați lumină!”.

”Iubiților, Hristos Cel Înviat, prin jertfa Sa pe cruce ne-a redat bucuria vieții și arvuna dobândirii fericirii veșnice. De astăzi avem moștenire cerească, de vom dori-o de aici, de pe pământ, de vom crede, de vom iubi și de ne vom smeri ca tâlharul de pe cruce. Binecuvântat fie Dumnezeu și Tatăl Domnului nostru Iisus Hristos Care, după mare mila Sa, prin Învierea lui Iisus Hristos din morți, ne-a născut din nou spre nădejde vie, spre moștenire nestricăcioasă și neîntinată și neveștejită, păstrată în ceruri pentru voi. Bucuria Învierii să-i cuprindă și pe frații noștri care sunt în suferință, Hristos a suferit și pentru ei!”.

În fața Catedralei Mitropolitane din centrul Timișoarei, au fost prezenți mulți credincioși. Au stat liniștiți și ordonați, fără să se înghesuie și au ascultat cuvântul de învățătură al ÎPSS Ioan, transmis de pe treptele catedralei. Bucuria lor a fost și mai mare, fiindcă ei au avut ocazia să ia Lumina Sfântă venită tocmai din Ierusalim de la Sfântul Mormânt și să o ducă în casele lor purificându-le.

ÎPSS Ioan a vorbit celor prezenți despre Învierea lui Hristos ca fiind darul lui Dumnezeu făcut omului, este darul iubirii desăvârşite a Preasfintei Treimi. Este darul vieţii veşnice şi al nemărginitei responsabilităţi, întrucât Învierea înseamnă iubire, dar şi responsabilitate.

Mitropolitul Banatului a vorbit de darurile Învierii Mântuitorului Hristos revărsate peste întreaga făptură odată cu biruinţa Sa asupra morţii şi a iadului. De asemenea, în cuvântul său ÎPSS a reamintit și de faptul că dacă Hristos a împărțit Raiul cu un tâlhar, ai nădejde că vrea să-l împartă și cu tine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *