FOTO Sute de copii la Timişoara, la tradiţionala paradă de 1 Decembrie

FOTO Sute de copii la Timişoara, la tradiţionala paradă de 1 Decembrie

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Chiar dacă vremea a fost mohorâtă, parada militară a scos în stradă mii de timișoreni. Aceștia s-au strâns cu mic cu mare în fața Consiliului Județean Timiș pentru a vedea militarii, jandarmii, tancurile, elicoptere și mașinile de intervenție. Copiii au fost cei mai bucuroși.

Astăzi de 1 Decembrie sărbătorim Ziua Națională a României. În primul rând să ne uităm în urmă la înaintașii noștrii, prin jertfă și sacrificiu au reușit să realizeze un moment deosebit Marea Unire la 1918, dar cred că este foarte important să ne uităm și la viitor, e foarte important să transmit un mesaj de unitate,  de luptă pentru ceea ce înseamnă neamul românesc. Cred  că e momentul, ținând cont că anul viitor sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire să ne adunăm cu toți românii de pretutideni să fim mai uniți ca niciodată să ne apărăm unitatea românească. La mulți ani dragi români! La mulți ani România!“, a spus președintele CJT, Călin Dobra.

La eveniment au participat oficialităţi ale oraşului, reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi locale, veterani de război, reprezentanţi ai mai multor garnizoane militare, organizaţii politice şi apolitice, dar şi numeroşi timişoreni. Cu acest prilej a avut loc şi o slujba ţinută de mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan.

La mulți ani români! La mulți ani România! Este un moment cu siguranță al unității pentru întreaga țară, dar și un moment în care să ne gândim cu responsabilitate la ce putem să facem individual pentru ca viitorul acestei țări să fie cel pe care ni-l dorim. Așa cum în 1918 a reprezentat până la urmă unire și dorința a milioane de suflete de români. Cred că și pentru anii următori răspunsul pentru viitorul țării se regăsește în fiecare dintre noi. La mulți ani România!“, a spus viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu.

La paradă au participat toate instituțiile sistemului naţional de apărare, mai precis Ministerul Apărării Naţionale prin Brigada 18 Infanterie Banat, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul Român de Informaţii şi Poliţie.

Astăzi este ziua tuturor românilor, oricum i-ar chema. Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți românii care trăiesc în țara noastră, pe cei care sunt departe de țară și le transmitem și lor mesajul acesta că dulcea Românie îi așteaptă acasă oricând. Chiar dacă acum sunt departe de țară să-și câștige o bucată de pâine acolo, dar totuși țara îi așteaptă aici, o țară care dăinuiește peste veacuri“, a transmi mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan..

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *