Sute de amenzi date șoferilor care au apăsat prea tare pedala de accelerație

Sute de amenzi date șoferilor care au apăsat prea tare pedala de accelerație

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Timp de o săptămână, poliţiştii rutieri acționează în cadrul campaniei preventive „Speed”, conform planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL),  în scopul impunerii respectării normelor legale de viteză în rândul conducătorilor auto. Au fost aplicate peste 400 de amenzi şoferilor care au apăsat pedala de acceleraţie prea tare.

Sunt folosite toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă.

Astfel, miercuri, 3 aprilie, în 24 de ore, cât s-a derulat acțiunea „Speed Marathon”, poliţiştii timișeni au aplicat 508 de amenzi șoferilor care nu au respectat prevederile legale, 423 dintre acestea fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 32 de permise de conducere, 22 dintre acestea fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 4 pentru efectuarea depășirii în mod neregulamentar, 3 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, 1 pentru pătrunderea pe culoarea roșie a semaforului și 2 pentru alte abateri rutiere.

Au fost retrase 2 de certificate de înmatriculare.