Operațiune de amploare, astăzi, a procurorilor DIICOT în județul Caraș-Severin. Șapte persoane suspecte că au devalizat stațiunea Băile Herculane au fost săltate chiar dintr-o sală de judecată a Tribunalului Caraș-Severin. Este vorba de doi oameni de afaceri, un avocați, un executor judecătoresc , un lichidator judiciar și doi administratori judiciari. Toți sunt acuzați de constituirea un grup infracțional organizat, delapidare, spălare a banilor, abuz în serviciu, şantaj şi sustragere de sub sechestru.
Potrivit DIICOT, ancheta a început în anul 2001, când a fost sesizat faptul că mai multe persoane au dorit să obțină profit de pe urma exploatării SC HERCULES SA, societate care deţinea cele mai importante obiective turisitice din Staţiunea Băile Herculane (peste 50 de imobile).
Până în prezent, au fost trași la răspundere liderului grupului infracţional organizat – omul de afaceri Armaş Iosif, persoane din cadrul conducerii SC Hercules SA, precum şi beneficiarul devalizării stațiunii, Verbiţchi Valeriu. Totodată, în acest dosar penal s-a pus sechestru pe imobilele deținute de Verbiţchi Valeriu.
Ulterior, omul de afaceri Alexandru Gavrilescu, ridicat astăzi de procurorii DIICOT, a încercat în continuare să devalizeze stațiunea Băile Herculane. Astfel, ajutat de mai multe persoane, a creat mai multe creanțe de milioane de euro pe care SC Hercules SA le avea de achitat unui număr de cinci societăți comerciale, toate deținut de Gavrilescu.
“De asemenea, începând cu luna aprilie 2016, la grupul infracțional au aderat G.M.C. și D.M. administratori judiciari ai SC HERCULES SA care au continuat activitatea de devalizare a acesteia, în sensul că au întocmit contracte păguboase pentru societate, menite să transfere sumele de bani către societățile controlate de G.A. (…) Mai mult decât atât, ca urmare a indisponibilizării prin sechestrul aplicat de DIICOT asupra bunurilor imobile, suspectul G.A. a demarat un circuit infracţional în urma căruia a scos imobilele de sub sechestrul aplicat de DIICOT. Astfel, suspectul G.A. şi-a însuşit imobilele în cadrul unor proceduri de exectuare silită, în care a beneficiat de sprijinul executorului judecătoresc B.G., care a permis, cu încălcarea dispoziţiilor legale, executarea silită a 9 imobile ce în trecut au fost delapidate de la SC HERCULES SA“, transmite DIICOT.
Cele șapte persoane ridicate din sala de judecată, astăzi, de procurorii DIICOT vor fi audiate. În dosarul devalizării stațiunii Băile Herculane,Administrația Națională a Rezervelor de Stat s-a constituit parte civilă cu suma de aproximativ 10 milioane de euro.