Zona din comuna Armeniș, din Munții Țarcu, în care au fost aduși zeci de zimbri, după aproape 200 de ani de la dispariția din Banat, devine un laborator de inovație pentru natura sălbatică. Anunțul a fost făcut de WWF România, care a adus mamiferele în județul Caraș-Severin din mai multe rezervații din Europa.
Potrivit reprezentanților organizației, impactul resălbăticirii zimbrului în Munții Țarcu va fi transpus în timp real pe o platformă online și prin intermediul unor instalații multimedia, parte dintr-un nou proiect implementat de WWF România și Primăria Armeniș.
“Acesta își propune să facă mai accesibilă știința din spatele conservării naturii sălbatice pentru toți cei interesați , prin intermediul inovațiilor artistice, a mixurilor de tehnologii, de hardware și software, de imagini și date prezentate în mod integrat și creativ. Platforma online interactivă va permite iubitorilor de natură să vizualizeze dinamica adaptării zimbrilor la viața sălbatică, iar cele trei instalții interactive vor tranforma centrul de vizitare într-un spațiu transdisciplinar de ecologie aplicată“, transmite WWF România.
Proiectul „Măgura Zimbrilor laborator de inovație pentru natura sălbatică” se desfășoară în Armeniș, județul Caraș-Severin, unde WWF România derulează o inițiativă de refacere a vieții sălbatice prin reintroducerea zimbrului în Munții Țarcu, pe o suprafață de 59.000 ha.