Supuran si Robu se „razboiesc” in declaratii. Angajatii STPT vor primi salariile pana in 13 august

Supuran si Robu se „razboiesc” in declaratii. Angajatii STPT vor primi salariile pana in 13 august

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Sorin Supuran a primit marți dimineață prin poștă decizia de revocare din funcția din funcția de director general al Societății de Transport Public Timișoara, fosta RATT. Fostul director al STPT anunță că va contesta acestă decizie.

Dragi prieteni, am primit astăzi prin poștă decizia de revocare a mea din funcția de Director General al STPT. Trec peste aspectele clare de nelegalitate pe care, în graba lor de a scăpa de mine, persoanele din Consiliul de Administrație nici nu le-au mai luat în considerare. În mod evident voi contesta aceasta decizie. Ceea ce însă mă doare cel mai tare este sa vad cine a ajuns, în doua ore, cu motive puerile invocate, sa hotărască destinele unei societăți de o asemenea importanta pentru Timișoara. Decizia de revocare a mea din funcție este semnata de un om care nu are nicio cădere morala sa o facă, o persoana pentru care școala a fost un inamic (și-a dat bacalaureatul la 37 ani, fiind declarat respins după ce la istorie și limba romana a reușit ,,performanta,, de a lua nota 2). Nu vreau și nu pot sa accept ca astfel de persoane sa stabilească competentele decizionale într-o societate cum este STPT. Voi continua sa cred ca în Timișoara transportul public poate fi adus la un nivel de civilizație asa cum timișorenii ar merita”, a scris Supuran pe Facebook.

Sorin Supuran a fost revocat vineri, 27 iulie, din funcția de director general al STPT după nici două luni de când a preluat frâiele societății. Hotărârea de revocare a fost luată într-o ședință extraordinară convocată în regim de urgență a Consiliului de Aministrație a STPT. Printre motivele demiterii  “se numără nepalata salariilor la timp, cererea de majorare a propriului salariu având în vedere situația în care se află societatea și crearea unei strări tensionate printre angajați“, se arată într-un comunicat semnat de președintele Consiliului de Administrație al STPT, Cosmin Buboi.

Conform primarului Nicolae Robu, Consiliul de Administrație a STPT nu a făcut nici o ilegalitate privind revocarea lui Supuran din funcție. “Cunosc exact ce s-a întâmplat acum, dar nu vreau să comentez prea mult. Acolo a fost numită o echipă interimară, atât la nivelul conducerii executivă, cât și la nivelul CA. I-am asumat ca echipă atât pe domnul Supuran, cât și pe domnul Bitea, cât și membrii interimari ai CA. Ei aveau obligații să se comporte ca și componenți ai aceleași echipe pentru că cineva răspunde la ceea ce fac ei. Când obții o anumită poziție printr-un concurs atunci poți să ai o anumită abordare, când ajungi într-o anumită poziție asumat și sub răspunderea altcuiva e o altă abordare. Echipa nu a funcționat așa cum ar fi trebuit. În privința legalității un CA numește și revocă o persoană aflată într-o poziție de conducere interimară, nu văd unde ar fi problema de legalitate. În ceea ce privește etica deciziei, nu a fost corect să se ia o decizie în absență. Modul în care reacționaeză domnul Supuran nu cred că este cel mai onorant”, a spus primarul Nicolae Robu.

Primarul Nicolae Robu spune că le-a transmis membrilor de CA înainte de ședință să anuleze dispoziția de delegare a semnăturii către consilierul personal al lui Supuran  și că pot să-i transmită fostului director că va trebui să poarte o discuție cu edilul, dar și că să-și revizuie atitudinea.

În ședință tensiunile au escaladat, oamenii s-au radicalizat și au luat această decizie și și-au asumat-o contrar a ceea ce le-am spus. Ei nu sunt în subordinea mea, însăera vorba de o asumare și eu aș fi vrut să avem o discuție în care să clarificăm lucrurile. Oricum n-a fostnormal ca timp de șapte săptămâni domnul Supuran să nu mă informeze de nimic, să nu îmi dea niciun telefon, să își propună mărirea de salariu în condițiile în care oamenii nu și-au luat salariile. Ar fi trebuit să-mi spună și eu i-aș fi spus pritenește că nu e potrivit acum”, a mai spus Robu.

Primarul Nicolae Robu spune că sunt mai multe motive pentru care Supuran a fost zburat de la conducerea STPT, pe care nu le-a spus pentru că „ar face rău și persoanelor implicate, începând cu domnul Supuran”.

Cât despre salariile angajaților STPT ediul a spus că până pe 13 august acestea vor fi plătite.

În 10 vor primi, bine se nimerește să fie într-o zi de vinery. Restanțele cât mai sunt și luna iulie. Dacă nouă ne intră banii mai devreme de 10, noi imediat îi virăm către RATT și poate să facă plățile. Dar dacă nouă ne vin banii în 10, e o zi de vineri, sâmbătă și duminică nu mai funcționează băncile, și prin urmare oamenii nu vor putea primi salariile înainte de 13. Eu garantez că voi da banii către RATT pentru a se plăti salariile la zi”, a mai spus Robu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *