Suporterii din Timişoara au organizat Marşul Eroilor Revoluţiei FOTO

Suporterii din Timişoara au organizat Marşul Eroilor Revoluţiei FOTO

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Drukeria –Asociaţia Suporterilor din Timişoara –a organizar Marşul Eroilor, sâmbătă 17 decembrie, de la ora 17, pentru a-i comemora astfel pe eroii morţi în revoluţie, cu 27 de ani în urmă.

Suporterii s-au reunit în Piaţa Maria, de acolo, de unde a pornit Revoluţia de la Timişoara, şi au urmat traseul tradiţional: Piaţa Maria –Catedrala Mitropolitană –Opera Română – Memorialul Revoluţiei şi Cimitirul Eroilor.

„A intrat în tradiţie să organizăm Marşul eroilor, în fiecare an în 17 decembrie. E o datorie a noastră faţă de eroii martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989 de la Timişoara să desfăşurăm acest marş, să fim în stradă, aşa cum şi ei martirii au manifestat şi au murit în stradă. Avem suporteri care au fraţi sau părinţi căzuţi în revoluţie şi e normal să facem acest gest al nostru. Sunt mulţi tineri care nu au fost născuţi la revoluţie şi e foarte important că ei participă la acest eveniment. De fapt, este o plimbare simbolică care are loc în fiecare an, din Piața Maria până la Cimitirul Eroilor, în semn de respect pentru martirii Revoluției de la Timișoara”, a spus Sebastian Novovic, preşedintele “Drukeria”. Dintre sloganurile strigate de către suporteri amintim: „Timişoara, Timişoara, Timişoara!”, „Azi în Timişoara, mâine în toată ţara!”, „Păcat, păcat de sângele vărsat!”, „Jos cumuniştii!”, „Mai bine haimana, decât trădător! Mai bine huligan, decât dictator! Mai bine golan decât activist! Mai bine hoţ, decât comunist!”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *