Super-manifestare cultural-artistico-gastronomică, la Șag

Super-manifestare cultural-artistico-gastronomică, la Șag

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Sâmbătă, 2 decembrie, a avut loc o mare manifestare cultural-artistico-gastronomică, în comuna Șag în curtea Căminului Cultural. Aici a fost organizat un concurs de fasole cu ciolan cu ocazia Zilei Naționale a României, în cadrul Festivalului local GAL Timișul de Centru și zeci de producători și-au expus tot ce au avut mai bun pe tarabe.

Programul artistic a fost susținut de ansamblurile artistice de unde au provenit și producătorii locali, membrii GAL Timișul de Centru. De asemenea, Mirela Petrean a susținut un concert cu cele mai frumoase melodii bănățene de chef și voie bună. “Festivalul este la prima ediție. Suntem un GAL nou înființat în 2014 și avem în componență 15 localități: 14 din Timiș și una (Vermeș) din Caraș Severin. Două orașe: Buziaș și Ciacova și 13 localități. În total avem 63 de membri. Scopul festivalului este de a promova și susține producătorii locali din teritoriul nostrum”, a spus Alexandru Iovescu, șeful GAL Timiș Centru.

Premiile au fost anunțate de pe scena festivalului de către Flavius Roșu, primarul comunei Șag. Pe locul I, la egalitate de puncte s-au situat localitățile Buziaș, Ghiroda și Giulvăz. Pe locul II, comuna Șag, iar locul III, Parța. “Vreau să salut prezența autorităților locale la acest eveniment deosebit și în mod special vreau să felicit gazda manifestării, primarul comunei Șag, Flavius Roșu. Deși vremea nu a ținut cu noi, ceea ce se întâmplă aici aduse o mare căldură în sufletele noastre și asta e cel mai important. Fiindcă ne aflăm în decembrie, luna sfintelor sărbători de iarnă, urez tuturor locuitorilor din Timiș “Sărbători fericite”, alături de cei dragi. Vă doresc să aveți parte de tot binele din lume, de împliniri și fericire și vă mai urez un călduros “La mulți ani!”, a spus Călin Dobra, șeful Consiliului Județean Timiș.

Gh. M.