Sunt sanse ca in centrul Timisoarei sa apara trei parcari subterane. Anuntul primarului Robu

Sunt sanse ca in centrul Timisoarei sa apara trei parcari subterane. Anuntul primarului Robu

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

În centrul Timișoarei ar putea fi realizate nu una, ci trei parcări subterane. Anunțul a fost făcut marți, 20 noiembrie, de primarul Nicolae Robu, care i-a pus pe specialiștii din cadrul Direcției Edilitare să analizeze care sunt șansele de realizare al acestora. Conform edilului, una ar putea fi realizată în fața Hotelului Central, chiar cu două niveluri, alta în Parcul Civic, iar cea de-a treia în Parcul Brătianu.

Am dat în studiu Direcției Edilitare și ideea de a face o parcare subterană, o idee mai veche, pe care am și avut-o cuprinsă în proiectul inelul 1, sub Parcul Civic și posibil și sub Parcul Brătianu eventual și inclusiv peste drum, în Parcul CD Loga. Se studiază, deocamdată, de către specialiști, dar probabil că este o idee fezabilă. Noi aveam de gând să facem așa ceva odată cu inelul 1 de trafic, când prin Piața Victoriei se mergea în subteran și apoi în zona Miu, mașinile puteau să intre în parcajele subterane, gândite cam în ideea a ceea ce v-am prezentat mai devreme, respectiv să iasă la suprafață și să continue pe B-dul Brătianu și în continuare pe B-dul Michelangelo“, a spus primarul Nicolae Robu.

Conform edilului, municipalitatea nu a renunțat la ideea de a realiza inelul 1 de circulație pe circuitul amintit mai sus, doar că “nu ne putem aventura să facem lucrări în subteran în fața Operei cu așa de puțin timp înainte de anul 2021, pentru că oricine înțelege că nu-ți poți asuma riscul să stai blocat în cercetări arheologice cu zona zero a orașului din punct de vedere al posibilităților de găzduire de evenimente”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *