Sunt așteptate ninsori în Banat. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

Sunt așteptate ninsori în Banat. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Utile
0
ninsoare

Meteorologii anunță că sunt așteptate ninsori în Banat, începând de mâine dimineață.

Astfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o avertizare cod galben de vreme rea, valabilă de mâine dimineață, de la ora 06.00, și până luni, la ora 10.00.

Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol, zonele afectate fiind Carpații Meridionali și de Curbură, în special la peste 1.700 metri, Munții Banatului și zona joasă a județului Caraș-Severin.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Vântul va sufla tare, cu rafale în general de 80…90 km/h, iar pe creste peste 100…120 km/h, viscolind puternic ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității. Intensificări ale vântului se vor semnala temporar și în Munții Banatului și în zona joasă a județului Caraș-Severin, unde vor fi viteze la rafală ce vor depăși 70…90 km/h, iar precipitațiile vor fi mixte“, a informat ANM.

Conform meteorologilor, în zilele de luni (28 decembrie) și marți (29 decembrie) vântul va continua să fie tare la munte, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde va spulbera zăpada.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *