Subprefectul, Cristian Franțescu: “Am dispus controale la toate unitățile de învățământ din Timiș!”

Subprefectul, Cristian Franțescu: “Am dispus controale la toate unitățile de învățământ din Timiș!”

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Subprefectul de Timiș, Cristian Franțescu, a dispus începând de luni, 4 martie, controale în toate unitățile de învățământ din județ, privind spațiile de joacă pentru copii.

Spațiile de joacă de la mai multe grădinițe sau școli gimnaziale, atât din Timișoara cât și din județ, se află într-o stare deplorabilă. Informația a ajuns la urechile subprefectului de Timiș după ce acesta a stat de vorbă cu profesorii din cadrul sindicatului Spiru Haret Timiș, care au protestat ieri în fața Prefecturii Timiș, unde și-au revendicat drepturile și sporurile bănești.

Am ridicat problema cu privire la degradarea mobilierului în spațiile de joacă din școli gimnaziale și grădinițe la nivel de județ. Am solicitat ca începând cu 4 martie să înceapă efectuarea de verificări de către Oficiul pentru Protecția Consumatorului, la toate unitățile de învățământ în tot județul cu scopul de a realiza o evaluare a acestor probleme. Ulterior, primăriile din județ vor trebui să aloce banii necesari pentru eventuale investiții. Copiii merită drepturi egale, fie că învață la sate sau la oraș. Cu toate acestea, nu ne putem mândri nici în Timișoara cu o situație mai bună iar aici, primarul Nicolae Robu ar trebui să nu mai stea pe gânduri și să rezolve problemele în loc să investească în proiecte fantasmagorice”, a declarat subprefectul Franțescu.

În Timiș sunt aproape 600 de unități de învățământ preuniversitar dintre care grădinițele și școlile gimnaziale vor fi luate la control începând de luni, 4 martie.

Gh. M.